A mówiłem kiedyś że nie czytałaś - widzisz jaka **** ze mnie
Przyznam że te znaki starocerkiewne - to chyba nie jest cyrylica - mocno utrudniają odczyt.
---------- Post dodany o 13:26 ---------- Poprzedni post był o 13:24 ----------
Niebo, cudowne słoneczko wtedy było![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
A teraz czytam "Zloty i upadki Hrabiny Sharlotty"
Język staro-cerkiewno-słowiański (w polskich publikacjach spotyka się także nazwy: język s-c-s i język scs, lub język starobułgarski[1]) – najstarszy literacki język słowiański, formujący się od połowy IX wieku i oparty głównie na słowiańskich gwarach Sołunia (dzisiejsze Saloniki). Język s-c-s stał się podstawą literacką języków: bułgarskiego, rosyjskiego, serbsko-chorwackiego w różnych redakcjach. Najbliżej spokrewniony jest ze współczesnym językiem bułgarskim[2][3] i macedońskim[4], jakkolwiek literackie postaci tych języków oparte są na innych dialektach i cechują się innymi zasadami gramatycznymi, wynikającymi z przynależności do bałkańskiej ligi językowej
Teraz wiesz czemu nie miałam z tym problemu za bardzo![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
No nie mogę dać plusów Wam obu, tfu - obojgu - ale pamiętał będę![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Na moje oko, to wczesna cyrylica.![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
I wsio jasne!![]()
No to tak wnioskuję, że Lola i Ty eksperty jesteście
Tablice z cmentarzy wojennych z I Światowej to przynajmniej żeliwne są i odczytać idzie bez problemu. A zazwyczaj to pisane po polsku, niemiecku, rosyjsku i węgiersku.
No i języki jakieś takie "ludzkie" są- za wyjątkiem węgierskiego
![]()
Załącznik 62080
Jaki tam ze mnie ekspert, czasem lubię pogooglować![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA