Kolejny raz i kolejne malownicze cerkiewki pokazujesz.
Pozdrawiam AP.
Kolejny raz i kolejne malownicze cerkiewki pokazujesz.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Nie miałeś szczęścia trafić na gościa, który się opiekuje tą cerkiewką? Bywa tam często w soboty, niedziele, w tygodniu też czasami. Niestety nie pamiętam nazwiska, ale wiem, że był kiedyś dyrektorem szkoły w Szymbarku.
Kiedyś już się zbierałem do powrotnej drogi, gdy przyszedł z grupką turystów i tamtejszych ludzi, otworzył cerkiewkę i opowiadał co i jak. Można było oglądać i focić do woli.
Nie miałem szczęścia, ale jeszcze Go spotkam
Tuż obok cerkiewki jest bardzo stary cmentarzyk. Zdawało by się że zapomniany przez wszystkich, pewnie tak, ale są wyjątki.
Pamiątka po akcji "Wisła"
355.
Pomniki stare, zniszczone, porośnięte mchem, częściowo połamane. Nikt nie dba, nikt nie pamięta. Nagrobki krzywe, zapadające się w ziemię.
356. 357. 358.
A że były piękne kiedyś ...
359.
I jeszcze jedna pamiątka, po 17 letniej dziewczynie. Tablicę ufundowała matka. Tyle zdołałem odczytać - rosyjski znam, ale to jest pisane starocerkiewnym i trochę mi trudno.
360.
I wybaczcie jakość - wszystko pod słońce i mnie samemu się trochę nie podoba
Pozdrawiam i zapraszam na ciąg dalszy![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Dzięki za tłumaczenie.
We Wrocławiu trwa masowa likwidacja starych grobów na cmentarzach komunalnych. Byłam ostatnio zapalicz światełko u dziadków, to niestety widziałam nalepki na grobach "przeznaczony do likwidacji". Tak myślę, aby się sprężyć i przejść z aparatem do tych najciekawszych architektonicznie, że tak powiem, bo podejrzewam do maja nie dotrwają. Bodziu, świetna nostalgiczna seria.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Anna, córka Iwana i Iriny
To brzmi nieźle![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Prawdziwe Sherloki z nas, co nie![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7