Byłam tam sto lat temu, niewiele pamiętam, a fotek nie mam. Twoja fotorelacja sporo mi przypomniała.Fajne te kołowroty.
Byłam tam sto lat temu, niewiele pamiętam, a fotek nie mam. Twoja fotorelacja sporo mi przypomniała.Fajne te kołowroty.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Ciekawie tutaj - trochę o obyczajach i ponad stuletnia historia polskiego nafciarstwa puka. Fajnie się czyta.
AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Nadal Męcina Wielka.
Obiecałem pokazać miejsca naturalnego wypływu ropy naftowej.
Pierwsze zdjęcie - zima była jak wiecie z mojego wątku dość ostra. Ziemia zamarzła do 80 cm w głąb. Śnieg stopniał, woda nie wsiąknęła (wsiąkła - jak się to pisze ?) w grunt bo zamarznięty, więc porobiły się oczka wodne. Gdzie czysta woda to lód, gdzie tłusta plama ropy na wodzie, to dziura w lodzieWyciek ropy jest po prawej stronie.
Kolejne - cała powierzchnia tłusta. Ropa wycieka spod tych krzaczorów powyżej.
Próbowałem polarem zmienić polaryzację światła, ale zawsze jest odbicie - no ale jak tłuste to nie ma się co dziwić.
I kolejne dwa - dziura wykopana w ziemi, w środku czysta ropa naftowa. To tak zwana "dzika kopanka".
Dwa ostatnie - wybaczcie przepały, ale to przez krakmana- dał zbyt dobre kartki na pogodę.
345. 346. 347. 348.
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 19.03.12 o 19:40
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ostatnio edytowane przez apz ; 19.03.12 o 19:55
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Tez to samo mam![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Przepraszam, już poprawione
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Dalej to samo.
Not Found
The requested URL /nafta/P3176642.jpg was not found on this server.
---------- Post dodany o 18:51 ---------- Poprzedni post był o 18:43 ----------
Sory na Apza.... u mnie juz dziala![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|