U nas biedaszyby były. Trzeba by się na Wójcik wybrać o poszukać. Romek idziesz?
U nas biedaszyby były. Trzeba by się na Wójcik wybrać o poszukać. Romek idziesz?
The question is, who cares?
Może w ten weekend jak nie będzie lało?
The question is, who cares?
w sobotę mam wyjazd rodzinny, w niedzielę jestem
The question is: What is a Mahna Mahna?
Świetny wątek Bodzip, świetnie że opisujesz nasz Beskid Niski.
Czy przypadkiem to nie było tak, że u nas w Gorlicach została zapalona pierwsza naftowa lampa uliczna (przy kapliczce z Jezusem Frasobliwym na Węgierskiej), a pierwsza operacja przy świetle lampy naftowej nie odbyła się we Lwowie?
Mówisz oczywiście o tej kapliczce ?
A co do operacji, to pierwsza była w Gorlicach - lampa naftowa + 5 luster trzymanych przez ludzi (wyrostek). Potem już że tak powiem "zawodowo" byłe we Lwowie, potem Przemyśl i Krosno. Ale nie będę się upierał, takie mam informacje
Cieszę się że jest następny z Gorlic![]()
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 10.03.12 o 14:47
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wieś Lipinki. Kiwony pracują sekcjami. Są połączone stalowymi linami. Jedno takie koło może sterować trzema, czterema kiwonami. To akurat pokazywane jest lepszeBywają takie jak koła od wozu - drewniane
Czasem trzeba zmienić kierunek biegnącej liny bo przykładowo drzewo stoi na drodze, więc stosuje się koła, czasem wielokrążki.
Jak zwykle klik na większe
319. 320. 321.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Praca kiwonow jest ciagla, ktos doglada ?
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Technika dziewiętnastowieczna. Ciekaw jestem, czy ktoś tego pilnuje? Rozumiem, że te cięgna podpięte do kół napędzają kiwony?
Bodzip: Ty normalnie w Kuwejcie mieszkasz (prawie). Bardzo interesujące informacje, i jak zawsze ciekawie przekazane. Pozdrawiam
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400