Strona 443 z 716 PierwszyPierwszy ... 343393433441442443444445453493543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4.421 do 4.430 z 7153

Wątek: Mój Beskid Niski

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Ze wszystkich cerkwi, które zwiedziłem w ramach małopolskiego SAD-u z Wołowca mam niezbyt dobre wspomnienia. Właśnie przez zdjęcia - dziewczyna - przewodniczka, zatrudniona zapewne z projektu, miała jakieś irracjonalne obiekcje do fotografowania i własne zasady udostępniania cerkwi, nie poparte ani prawem, ani zdrowym rozsądkiem, ani nie korespondujące w żaden sposób z zasadami, na których są udostępniane inne obiekty w ramach Szlaku.
    Przed trzema laty była zatrudniona Ukrainka, ktora obecnie mieszka w Krynicy. Obecnie jest to mieszkanka Wołowca.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar ronin75
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    192
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    dziewczyna - przewodniczka, zatrudniona zapewne z projektu, miała jakieś irracjonalne obiekcje do fotografowania i własne zasady udostępniania cerkwi.

Ale z drugiej strony rozmawiała z Tobą. Kiedyś w Leszczynach skorzystałem z tego, że udało mi się trafić na godziny otwarcia. Wstąpiłem i spotkałem chyba przewodniczkę niemowę, wpuściła mnie, stanęła jak żona Lota i jak ona ani me ani be.
    Jej zachowanie stanowiło duży kontrast w stosunku do cerkwi w Kunkowej, gdzie chłopak, który oprowadzał bez żadnej zachęty zaczął opowiadać, objaśniać i odpowiadał na pytania. Nie miał też żadnych obiekcji co do fotografowania, bylebym tylko nie błyskał lampą.

---------- Post dodany o 20:26 ---------- Poprzedni post był o 20:23 ----------

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Przed trzema laty była zatrudniona Ukrainka, ktora obecnie mieszka w Krynicy. Obecnie jest to mieszkanka Wołowca.
    Czy ona nie pracuje też jako przewodniczka w cerkwi w Bartnem, tej podlegającej pod Muzeum Dwory Karwacjanów i Gładyszów?
    Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    To było w tamtym roku i raczej była to Polka.
    Cytat Zamieszczone przez ronin75 Zobacz posta

Ale z drugiej strony rozmawiała z Tobą.
    Wylegiwała się na kocyku obok cerkwi. Zresztą nic w tym niestosownego nie widzę jak nie ma ludzi. Jak wszedłem do cerkwi ruszyła za mną "żadnych zdjęć, żadnych zdjęć!" Zacząłem więc drążyć temat - dlaczego? - z ręki, w świetle zastanym, z miejsc ogólnie dostępnych, bez wchodzenia z buciorami tam gdzie nie powinienem. Jej odpowiedź - "a to najwyżej jedno!". Rozsierdziła mnie trochę, robiłem więc swoje po upewnieniu się, że cerkiew jest udostępniona w ramach SADu, niemniej miło nie wspominam, nie po to tam byłem żeby wchodzić w jakiekolwiek utarczki słowne. Szlak jest projektem finansowanym z budżetu, przewodnicy mają umowy o pracę, z założenia ma rozwijać turystykę i postawienie sprawy "żadnych zdjęć" to jakiś absurd. Zresztą - zwykle jak jestem w cerkwi to wrzucę kilka złotych na remont/utrzymanie, o ile jest skarbonka, a zwykle jest. Niektórzy przewodnicy zdają się stosować jakiś kreatywny rodzaj księgowości sugerując jakoby datek był warunkiem wejścia do cerkwi, podczas gdy materiały Małopolskiej Organizacji Turystycznej jasno mówią o bezpłatnej możliwości zwiedzania. Innym razem przewodniczka, pominę w której cerkwi, dość wyraźnie dała upust własnym poglądom, dość kontrowersyjnych zresztą, nawiązując do opaski na mojej ręce - taki bilet na Watrę w Zdyni. Imho agitkę własnych poglądów powinna w cerkwi odpuścić. No ale jest jak jest a nie jak powinno być.
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 30.07.15 o 22:12
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Cerkiew w Wolowcu piekna.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria
    Bodzip, specjalnie dla Ciebie, na zimowo...
    http://www.aparaty.tradycyjne.net/foto,81562.html

...i jesiennie http://www.aparaty.tradycyjne.net/foto,69668.html

(sorki, że mieszam Ci w wątku, ale myślę, że wybaczysz)

A to zdjęcie kónia s boćkiem w Gładyszowie, to gdzie to było (tzn. w którym miejscu)?
    Ostatnio edytowane przez Paffcio ; 31.07.15 o 11:14

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Paffcio Zobacz posta
    Bodzip, specjalnie dla Ciebie, na zimowo...
    http://www.aparaty.tradycyjne.net/foto,81562.html

...i jesiennie http://www.aparaty.tradycyjne.net/foto,69668.html

(sorki, że mieszam Ci w wątku, ale myślę, że wybaczysz)

A to zdjęcie kónia s boćkiem w Gładyszowie, to gdzie to było (tzn. w którym miejscu)?
    Zimowe mi się podoba ... że też dotarłeś Ostatniej zimy zostawiliśmy ahuttów w Gładyszowie w piękny słoneczny dzionek. Na następny dzień chcieliśmy z żoną do Wołowca się dostać. Porażka. Sypało tak, że świata nie widać.
    Do konia to dojazd z dwu stron. Na krzyżówce wjeżdżasz na drogę do Smerekowca, i przed samą krzyżówką i cmentarzem wojennym w Smerekowcu jest droga w prawo na "Starą Cegielnię" Tam jest stadnina o tej samej nazwie. Albo druga droga - zaczynasz podobnie, tylko zaraz za światłami skręcasz w prawo w boczną drogę. Łąki z koniami po prawej stronie.
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria
    Ta zimowa fotka jest sprzed dobrych kilku lat, zima wtedy nie była jakaś bardzo śnieżna. Auto zostawiliśmy przy drodze zaraz na końcu zjazdu z Banicy i poszli na biegówkach w stronę Nieznajowej. Ponieważ były "piękne okoliczności przyrody" to jakoś nie mogłem sobie darować pstryknięcia cerkiewki (to jeszcze były czasy, gdy nosiłem ze sobą średni format z 4 obiektywami do cz-b i małoobrazkowego pentaxa z 3 szkłami do slajdów i często przypięty do plecaka monopod... ech...)

To miejsce, o którym piszesz to już teraz kojarzę, to mniej więcej koło domu dyr. Kario. Nie wiem dlaczego myślałem, że to zrobione było po drugiej stronie drogi, na łąkach, przy zjeździe z Małastowkiej
    Ostatnio edytowane przez Paffcio ; 31.07.15 o 12:10

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Paffcio Zobacz posta
    To miejsce, o którym piszesz to już teraz kojarzę, to mniej więcej koło domu dyr. Kario. Nie wiem dlaczego myślałem, że to zrobione było po drugiej stronie drogi, na łące przy zjeździe z Małastowkiej
    Tak, zgadza się - byliśmy wtedy u nich na kontroli

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Czy mogę w tym wątku ukazać "tegosamego" kunia tylko z Gliczarowa ? Plis..

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Czy mogę w tym wątku ukazać "tegosamego" kunia tylko z Gliczarowa ? Plis..
    Tego samego ? dawaj