Wybaczamy.
Mieli swój mały i piękny kawałek ziemi.
Ale "polityka"i "politycy" wszystko potrafią spiepszyć w imię debilnych ideologii.
Wybaczamy.
Mieli swój mały i piękny kawałek ziemi.
Ale "polityka"i "politycy" wszystko potrafią spiepszyć w imię debilnych ideologii.
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Widzę wiele udanych kadrów. Bardzo do mojej wyobraźni przemawia 1696. Natomiast uważamm,że 1697 i 1697 to zmarnowane okazje - centralne kadrowanie IMHO położyło te zdjęcia. Jestem fanem Twoich fotografii i z przyjemnością zaglądam do tego wątku, choć czasem vide dwa ostatnie zdjęcia nie zawsze są ta kady na miarę twoich zdolności. A co przypieprzę się! Czekam na kolejne. Bo zawsze warto tu zajrzeć.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Dolina Czertyżnego pięknie się prezentuje![]()
No nareszcie mnie ktoś opieprzył.Aaa jeszcze Jan_S ostatnio
i dobrze, bo trzeba za nogi na ziemię sprowadzać.
Zapomniałem jeszcze o dwóch zdjęciach - miejsce po starej cerkwi. Cerkiew rozebrano, materiał zużyto do innych budowli. Część ikonostasu z tej cerkwi jest wbudowana w zachodnią nawę cerkwi w Banicy.
I na zakończenie taka ciekawostka. Gdy szukałem materiałów do tego tematu o likwidacji wsi i wywiezieniu mieszkańców, dowiedziałem się że sąsiednie wioski - Banica i Izby także były wysiedlone w 47 roku. Potem jednak zostały zasiedlone przez... mieszkańców Podhala
1699.
1700.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Zaraz opieprzyl...
Twoj watek, to dokumentacja tego co jeszcze istnieje w Beskidzie... Bodzip jestes wielki.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Jak zwykle tu zawsze można pooglądać ciekawe miejsca. Trzymasz wysoki poziom zdjęć Bogdan. Dałbym Ci plusa ale system nie pozwala.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Pamiętacie zlot w Wysowej ? pamiętacie.
Była silna grupa, która zdobyła Lackową. Chwała im
To była Kasia, Aga, Łukasz, nie wiem czy nie Ulka, prowadził ich salvathor. Jak kogoś nie wymieniłem to proszę o wybaczenie.
No więc ta grupa zeszła do Bielicznej. O tej wysiedlonej wsi już pisałem, więc powtarzał się nie będę.
Zdjęcia które wtedy zamieściłem to były z jesieni - pełno listowia i łopianów, więc i widoczność cerkiewki byle jaka.
Z całej wsi zostały sady owocowe, wspomniana cerkiewka, przydrożna kapliczka i cmentarz wiejski.
Dziś wiosenne zdjęcia cerkiewki.
1701.
1702.
1703.
1704.![]()
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 28.04.15 o 18:08
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jakoś nie widać....![]()
Pamiętamy
Wybrałem łatwiejszą opcję - autkiem do Izb a potem spacerek wzdłuż Białej.
OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików