Takie lekkie przegięcie w kierunku czerwieni dawało mi E-30. Dziwne, że w E-PL5 też to wylazło.
Takie lekkie przegięcie w kierunku czerwieni dawało mi E-30. Dziwne, że w E-PL5 też to wylazło.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Wieś Czarne.
Jak poprzednio wspominałem - od 47 roku tej wsi już nie ma. Na skrzyżowaniu dróg pomiędzy Długiem a Czarnem i odbiciem w kierunku wsi Nieznajowa, stoi ciekawa kapliczka.
Chyba już ją pokazywałem, z naszej wspólnej wyprawy z Farensbachem. A i Maciek w swoim wątku pewnie też. Wtedy nie weszliśmy do środka. A szkoda. Urokliwa kapliczka z IX w. w której na ścianach znajduje się ludowa polichromia przedstawiająca Chrystusa Zmartwychwstałego, Zwiastowanie i wypędzenie szatana z raju.
A warto było zaglądnąć
Zapraszam do oglądania...
1293.
1294.
1295.
1296.
1297.
1298.
1299.
1300.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
W kiepskim stanie. Nie bałeś się wchodzić do środka?
Choć z drugiej strony znicze są, więc ktoś odwiedza to miejsce.![]()
Kapliczka świetna. Rysunki we wnętrzu wyglądają, jakby dzieci namazałySzkoda, że taka zniszczona.
The question is, who cares?
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Wracając jeszcze do zdjęcia 1288 z tym samotnym krzyżem (1869 rok) na łące, to taka ciekawostka - zaznacza on miejsce, gdzie znajdowała się cerkiew unicka.
Za rekonstrukcję/naprawę cmentarza wojennego powinny polecieć głowy - po naprawie groby znajdują się poza płotkiem który postawiono. A leży tym 261 dusz.
moje zdjęcia | Pozdrawiam, Sebastian
Oj cudne to miejsce. Inny świat. Fotki zacne. Znicze do wywalenia zaraz po wejsćiu przed fotografowaniem.
Czas w tym miejscu sie zatrzymal ...
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO