Ostatnie najlepsze. Świetnie, że zacząłeś publikować!![]()
Hej Bodzip! Fajnie, ze zdecydowales sie na wlasny watek.
Chyba lubisz i duzo lazisz po gorach wiec bedzie na co popatrzec.
Pierwsza jesienna wrzutka wyglada bardzo zachecajaco, jesli mozna to tylko zasugeruje abys wstawial wieksze fotki, albo jako zalacznik, bo w ten sposob jak to zrobiles teraz to wyraznie siada jakosc.
POzdrwiam
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Teraz czekam jeszcze na cerkwie i kościółki w Twoim wątku. Ale się bunkrowałeś tyle czasu bez własnego miejsca, to tu, to tam coś na próbęa teraz mamy Cię jak na talerzu
![]()
Popatrz Bodzio, jak Cię wszyscy rozpieszczają! Wątek wystarczyło załozyć!![]()
# https://grizz.pl #
No proszę, Mości panie, jest wątek! Piękną mamy jesień w Beskidach, w tym roku mróz łaskawy jest![]()
Widzę, że każdy z forumowiczów stara się uchwycić te jesienne barwy. To fajnie, bo powiem szczerze, że w tym roku chyba sam zwolniłem i zacząłem doceniać piękno tej pory roku. Świetne widoki Bodzip, dla oka i duszy...
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Piątka super, najbardziej mi się podoba![]()
The question is, who cares?
Bardzo dziękuję wszystkim za dobre słowo
Masz rację Agnieszko- też zauważyłem że siadła jakość. Mam do dyspozycji szybki serwer, więc postaram się wrzucać większe. Bo chyba nikt dzisiaj na piszczących modemach nie jedzie
OK, potem będzie ciąg dalszy jesieni, a na razie specjalnie dla CiebieCerkiewka w Brunarach. Tu klasę pokazuje 12/2,0 z mikro. W środku warunki do focenia obrzydliwe. Ciemno - po jednym małym okienku na każdą część cerkwi. Zakaz stosowania błysku ponieważ tam są jedne z najstarszych w Polsce ikon i stara zabytkowa polichromia na ścianach. Wpadające światło jest zafałszowane przez kolorowe szybki (to nie sa witraże).
Dowiedziałem się od opiekuna - to nie jest kościelny, hmmm w tych cerkiewkach odbywają się uroczystości i greko-katolickie i prawosławne i rzymsko-katolickie. Wszystko zależy od ilości mieszkańców danej narodowości na konkretnym terenie. No więc dowiedziałem się że czasami sprowadzają specjalistyczny sprzęt, oświetlenie i robią zdjęcia i filmy do albumów. Ale to kosztuje majątek, a ja to tylko dla przyjemności
Uff, ale się rozpisałem- no to nr. 6
6.
===edit===
Wybaczcie te skrzynki po prawej no ale nie mam na to wpływu.
I jeszcze ciekawostka - na ścianie na wprost widać takie cienie w poziomych pasach. To nic innego jak wpływ renowacji. Otóż stare deski były zeżarte przez robale i grzyba, więc trzeba było je wymienić. Konserwatorzy ścinali delikatnie wierzchnią warstwę z polichromią, a potem naklejali na nowe deski.
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 1.11.11 o 09:00
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Z przyjemnością obejrzałem. Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia.