jedentysiącstotrzydzieścisześć i jedentysiącstotrzydzieścisiedem (ufff) mnie się podobają bardzo![]()
jedentysiącstotrzydzieścisześć i jedentysiącstotrzydzieścisiedem (ufff) mnie się podobają bardzo![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Czemu się dziwisz? Nie tak dawno na 1/2 wspołczesnych terenów Polski był to język urzędowy, przez 5 tragicznych lat wojny nawet na całym dzisiejszym jej (Polski) terytorium.
Widać u nich tam na Pomorzu,jak u nas na Południu, też ich uczyli tego języka, zgodnie z zasadą znajomości jezyka wroga. Tak to przynajmniej mawiali ludzie pokoleń moich ojców i dziadków - w Zachodniej Galicji.
Ostatnio edytowane przez apz ; 18.02.14 o 09:21
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
A co mają wspolnego ze sobą germanizacja i znajomość niemieckiego? U mnie też nie mówi się na ten przykład pyry, a zamiennie używa ziemniaki z kartoflami, kartofelkami. Za to w rzemiośle co drugie określenie narzędzia jest niemiecko-brzmiące np. waserwaga, szlaufwaga, majzel itd.itp.
Ale czemu się dziwić, z niemieckiego kierunku przez wieki sprowadzano wykształconych w potrzebnych zawodach osadników...
Takie były dzieje ludów i mieszkańców Rzeczypospolitych w nowożytnych ich dziejach,
Ostatnio edytowane przez apz ; 18.02.14 o 10:38
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Czyżbyś się bał, że mogą Cię też od Ukrytej lub Zakamuflowanej Opcji wyzwać? No wybacz. Moja babcia (śp.) była dumna z tego, że kończyła 8 lat niemieckiej szkoły i uzyskała porządne wykształcenie. Dziadek chodził najpierw do niemieckiej, potem się granice pozmieniały i kończył w polskiej. Dla nich nie było ważne jakim językiem się mówi, tylko jakim się jest człowiekiem.
The question is, who cares?
Ze nikt sie nie obawia zanglikazowania.Chyba,ze kazdy mysli ze bedzie takim jak byl Benjamin Martin ,ktorego ukazal nam Mel Gibson.![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ja bym tam wolał być jak Rowan Atkinson w Czarnej Żmiji![]()
The question is, who cares?