Ciekawe zdjęcia a na panoramie trafiłeś piękne światło. Podoba się
Bodzip, nie masz trochę zaskórniaków? Ta siedziba straży nada się na spory pensjonat, co roku zimą Olyclub wpadałby na zlot, po piwo rzut beretem...![]()
Ciekawe zdjęcia a na panoramie trafiłeś piękne światło. Podoba się
Bodzip, nie masz trochę zaskórniaków? Ta siedziba straży nada się na spory pensjonat, co roku zimą Olyclub wpadałby na zlot, po piwo rzut beretem...![]()
Boskie światło trafiłeś na Koniecznej - zima w Niskim całkiem spora, w mnie na razie traw nie przykrywa , a w zasadzie już topnieje cały wieczór, przez święta obiecują deszcz - więc może choć mgły trochę mi się ponownie trafi. Brakuje nam jeszcze kogoś z Sudetów komu chciałoby się częściej pofocić i mielibyśmy przegląd zimowej aury w polskich górach. Maszyny tartaczne super - wielkie i jaskrawo malowane w każdą pogodę atrakcyjne.
Szczęśliwych świąt życzę. AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ladne fotki wrzuciles![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Trochę mam niedosyt tartaku..., no ale z drugiej strony - strach w takim miejscu aparat wyciągać i bliżej podchodzić
Nie masz obudowy podwodnej?![]()
Podwodną ma ale nie ma przeciwwiórowej
Mam nadzieję na spędzenie części urlopu w Beskidach, chętnie się zintegruję![]()
@ TOKIN-ko, Ty nawet nie wiesz jak trudno było zdobyć to co zamieściłemUczciwie powiem, że wykorzystałem swoje stanowisko w firmie w której pracuję (no skandal normalnie)
Ale pomyśl - każdy się boi. Przyjedzie taki, zdjęcia zrobi i jeszcze do czego je wykorzysta ??
Ale się zaprzysięgłem, że to nie do użytku służbowego. No i się udało. Nagrywam sobie jeszcze sesję w innym tartaku, może coś z tego wyjdzie.
A może... tak mi się marzy - sporo osób pisało i w wątku i na PW o chęci odwiedzenia Beskidu Niskiego. I żeby taki mini zlot zorganizować.
Wprawdzie do miejsc które pokazywałem trzeba jednak dojechać - tu 5 km, tam 10, potem znowu 10 i 15 do następnego.
Można by busik wynająć, albo samochodziarze wezmę pozostałych.
Wyobrażam sobie taki nalot na cerkiewkę tak ze 20 olymaniaków- a na każdej cerkiewce jest numer telefonu kontaktowy do osoby opiekującej się takim obiektem.
@ Aga - Ty wiesz, że zawsze miło mi będzie Ciebie gościćLubisz stare chałupy, a tu sporo jeszcze ich stoi. Nieraz ledwo, ledwo, czasem podparte, i powoli, powolutku odchodzą w niebyt. Pokaże za jakiś czas taki mini reportażyk z wioski Izby. To koniec świata prawie, a domów takich to w życiu nie widziałem, a hotel przy stadninie koni to zakopiańskim dorównuje
Dziś trochę szuflandii z Bartnego.
Jakaś moda na panoramy nastała, i sam się zaraziłem. Tym bardziej, że teren wart uwiecznienia
Kilka słów: na panoramach - nie wiem czy wyszło, a chciałem pokazać wpływ zeszłorocznych, sprzed dwóch lat, a także z początku tego roku opadów deszczu. Dziś wody brakuje wszędzie, a wtedy ziemia była tak namoknięta, że jest pofałdowana jak zmięty papier. W niektórych rejonach wystąpiły osuwiska. Tu klasycznych osuwisk nie ma, ale ziemia... teren jest tak pofalowany, połamany, że do siewu się nie nadaje. Jedynie na łąki, a i tu ze zbiorem siana będą kłopoty. Kosiarka nie wjedzie, - kosa jedynie.
Na 163 stoi sobie chałupa o której Karol wspominał w swoim wątku. Warto zwrócić uwagę na krzywe drzewo - to właśnie wpływ uskoków gruntu.
161. 162. 163. 164.
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Bodzip,
mnie nie musisz tłumaczyć, że zdobycie ludzkiej zgody na fotografowanie/publikowanie jest.... nieco trudne. Ja to przerabiam to tu, to ówdzie.
Jednak z każdym nowym takim doświadczeniem, coraz bardziej przekonuję się, że największy problem jest w ... nas samych.
Przez długi czas rezygnowałam z wielu "sesji", bo z góry zakładałam odrzucenie mojej prośby, a potem raz i drugi okazało się, że .... warto rozmawiać
Wbrew pozorom, wydaje mi się, że stosunki służbowe niekoniecznie pomagają w takich sytuacjach...
W ostatniej wrzutce na 163 nieładnie obszedłeś się z drogą- takie ładne zakole - tak okrutnie ciachnąłeś
Z kadru mi wynika, że nie mogłeś się zdecydować i w kadrze znalazło się zbyt dużo...?
Skoro zakole drogi ciachnięte, to skupiłabym się na domku - skupiłam się tak:
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 28.12.11 o 19:48
Ładne, kurcze bardzo ładne![]()
Zeby nie bylo, ze ja tez krytykujeale dla mnie za ciezko zrobione, to wolalbym subtelniej, generalnie lubie popatrzec na Twoje prace Tokinko!
pozdrawiam serdecznie
Janek
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.