Strona 22 z 716 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122522 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 7153

Wątek: Mój Beskid Niski

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Odp: Bodzip - różności

Ciekawe zdjęcia a na panoramie trafiłeś piękne światło. Podoba się

Bodzip, nie masz trochę zaskórniaków? Ta siedziba straży nada się na spory pensjonat, co roku zimą Olyclub wpadałby na zlot, po piwo rzut beretem...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Boskie światło trafiłeś na Koniecznej - zima w Niskim całkiem spora, w mnie na razie traw nie przykrywa , a w zasadzie już topnieje cały wieczór, przez święta obiecują deszcz - więc może choć mgły trochę mi się ponownie trafi. Brakuje nam jeszcze kogoś z Sudetów komu chciałoby się częściej pofocić i mielibyśmy przegląd zimowej aury w polskich górach. Maszyny tartaczne super - wielkie i jaskrawo malowane w każdą pogodę atrakcyjne.

Szczęśliwych świąt życzę. AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Wróciłem
    Dwie migawki z Koniecznej i Zdyni

159. 160.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Ladne fotki wrzuciles
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Trochę mam niedosyt tartaku..., no ale z drugiej strony - strach w takim miejscu aparat wyciągać i bliżej podchodzić
    Nie masz obudowy podwodnej?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Podwodną ma ale nie ma przeciwwiórowej
    Mam nadzieję na spędzenie części urlopu w Beskidach, chętnie się zintegruję

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

@ TOKIN-ko, Ty nawet nie wiesz jak trudno było zdobyć to co zamieściłem Uczciwie powiem, że wykorzystałem swoje stanowisko w firmie w której pracuję (no skandal normalnie) Ale pomyśl - każdy się boi. Przyjedzie taki, zdjęcia zrobi i jeszcze do czego je wykorzysta ??
    Ale się zaprzysięgłem, że to nie do użytku służbowego. No i się udało. Nagrywam sobie jeszcze sesję w innym tartaku, może coś z tego wyjdzie.
    A może... tak mi się marzy - sporo osób pisało i w wątku i na PW o chęci odwiedzenia Beskidu Niskiego. I żeby taki mini zlot zorganizować.
    Wprawdzie do miejsc które pokazywałem trzeba jednak dojechać - tu 5 km, tam 10, potem znowu 10 i 15 do następnego.
    Można by busik wynająć, albo samochodziarze wezmę pozostałych.
    Wyobrażam sobie taki nalot na cerkiewkę tak ze 20 olymaniaków - a na każdej cerkiewce jest numer telefonu kontaktowy do osoby opiekującej się takim obiektem.
    @ Aga - Ty wiesz, że zawsze miło mi będzie Ciebie gościć Lubisz stare chałupy, a tu sporo jeszcze ich stoi. Nieraz ledwo, ledwo, czasem podparte, i powoli, powolutku odchodzą w niebyt. Pokaże za jakiś czas taki mini reportażyk z wioski Izby. To koniec świata prawie, a domów takich to w życiu nie widziałem, a hotel przy stadninie koni to zakopiańskim dorównuje

Dziś trochę szuflandii z Bartnego.
    Jakaś moda na panoramy nastała, i sam się zaraziłem. Tym bardziej, że teren wart uwiecznienia
    Kilka słów: na panoramach - nie wiem czy wyszło, a chciałem pokazać wpływ zeszłorocznych, sprzed dwóch lat, a także z początku tego roku opadów deszczu. Dziś wody brakuje wszędzie, a wtedy ziemia była tak namoknięta, że jest pofałdowana jak zmięty papier. W niektórych rejonach wystąpiły osuwiska. Tu klasycznych osuwisk nie ma, ale ziemia... teren jest tak pofalowany, połamany, że do siewu się nie nadaje. Jedynie na łąki, a i tu ze zbiorem siana będą kłopoty. Kosiarka nie wjedzie, - kosa jedynie.
    Na 163 stoi sobie chałupa o której Karol wspominał w swoim wątku. Warto zwrócić uwagę na krzywe drzewo - to właśnie wpływ uskoków gruntu.

161. 162. 163. 164.
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    @ TOKIN-ko, Ty nawet nie wiesz jak trudno było zdobyć to co zamieściłem Uczciwie powiem, że wykorzystałem swoje stanowisko w firmie w której pracuję (no skandal normalnie) Ale pomyśl - każdy się boi. Przyjedzie taki, zdjęcia zrobi i jeszcze do czego je wykorzysta ??
    Ale się zaprzysięgłem, że to nie do użytku służbowego. No i się udało. Nagrywam sobie jeszcze sesję w innym tartaku, może coś z tego wyjdzie.
    Bodzip,
    mnie nie musisz tłumaczyć, że zdobycie ludzkiej zgody na fotografowanie/publikowanie jest.... nieco trudne. Ja to przerabiam to tu, to ówdzie.
    Jednak z każdym nowym takim doświadczeniem, coraz bardziej przekonuję się, że największy problem jest w ... nas samych.
    Przez długi czas rezygnowałam z wielu "sesji", bo z góry zakładałam odrzucenie mojej prośby, a potem raz i drugi okazało się, że .... warto rozmawiać

Wbrew pozorom, wydaje mi się, że stosunki służbowe niekoniecznie pomagają w takich sytuacjach...

W ostatniej wrzutce na 163 nieładnie obszedłeś się z drogą - takie ładne zakole - tak okrutnie ciachnąłeś
    Z kadru mi wynika, że nie mogłeś się zdecydować i w kadrze znalazło się zbyt dużo...?
    Skoro zakole drogi ciachnięte, to skupiłabym się na domku - skupiłam się tak:

Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 28.12.11 o 19:48

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Ładne, kurcze bardzo ładne

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Zeby nie bylo, ze ja tez krytykuje ale dla mnie za ciezko zrobione, to wolalbym subtelniej, generalnie lubie popatrzec na Twoje prace Tokinko!

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.