cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wieś Czarne - krzyż przydrożny.
2291.
Wieś Czarne. Drzwi symboliczne. Takie same znajdują się w miejscach gdzie kiedyś były sąsiednie wsie: Lipna, Radocyna, Nieznajowa, Długie.
Kiedyś już o tym pisałem, ale dla nowych wielbicieli Beskidu Niskiego:
... symboliczne otwarcie tych drzwi przez turystę, to jakby cofnięcie się w czasie - słyszysz kowala podkuwającego konie, gdakanie kur, krzyki bawiących się dzieci...
Wsie te w czasie Akcji Wisła w 1947 r. zostały wysiedlone i zniszczone. Większość wysiedlonych wysłano do byłego ZSRR lub na tzw. "ziemie odzyskane".
2292.![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Nie no drzwi kapitalne i ten zamek z gerdy![]()
Drzwi genialne!
Jo tyż zazdraszczam - dawno padalca nie widziałem, obojętne w jakiej odmianie kolorystycznej.
Łużniańska kapliczka fajna, chałupka z Rozdziela też - tylko ich fotki jakoś widziałyby mi się bardziej w pionie (chałupka oczywiście w pierwszej wersji zdjęciowej). Ale... ja to mam jakiś taki dziwny pociąg![]()
do zdjęć w pionie.
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja