Taki zabieg w fotografii cyfrowej polegający na zabawie krzywymi poszczególnych kolorów w RGB, aby zwiększyć dominantę kolorów.
Taki zabieg w fotografii cyfrowej polegający na zabawie krzywymi poszczególnych kolorów w RGB, aby zwiększyć dominantę kolorów.
Puk, puk?
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
anaglogowo
W skrócie - wywoływanie materiału światłoczułego w odczynnikach nie przeznaczonych do danego typu materiału, czyli np. wywołanie negatywu w chemikaliach służących do wywoływania slajdów lub na odwrót. Jako rezultat otrzymujemy zdjęcia o przekłamanej kolorystyce i kontraście.
cyfrowo
ten efekt można osiągnąć, właśnie tak jak pisał shardac modyfikując krzywe poszczególnych kolorów czerwony, zielony, niebieski + warstwa wypełnienia, jednolity kolor i tryb mieszania np. kolor przy kryciu 4-9%.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
I to jest pełna odpowiedź!
Świetnie.
Mnie nie wcięło, ale zapomniałem gdzie był ten wątek a tu się tyle dzieje, że idzie się potracić...
W dodatku koledzy z wątku o zgadywankach foto zabili mi ćwieka.
3 bazy strzelnicze, kilka dział krótszego i dalszego zasięgu, amunicja, lasery, lodówa, van i...tzw. otrzaskanie.
To może tak:
Latensyfikacja
Starając się ładnie ująć w słow: metoda zwiększania czułości materiału światłoczułego. Film w niej naświetla się wstępnie bardzo słabym światłem.
Trafiłem?![]()
Zaspałem! Przepraszam i nadrabiam:
czym jest proces palladowy?