czyżby Anthotypia?
greka: anthos -kwiat
czyżby Anthotypia?
greka: anthos -kwiat
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ło matko! No jak już w czasach zbójnickich fotografii przyszło buszować to:
Bierę se miedzianą płytę, upapraną srebrem i majacą alergię na światło i pary jodu.
Pakuję do skrzynki na pół godziny.
Po naświetleniu wywołuję parami rtęci( jak nie padnę)
daje mi to obaz monochom o super oddanych szczegółach(naświetlanie do kilkudziesięciu minut)
jak to się zwie??
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dagerotypia ?
Bez zerkania w google - sądzę, że to talbotypia, ale pewien nie jestem.
Edyta: adambieg - punkt dla Ciebie : )
Czytam ja ostatni książkę o historii fotografii i te dwa terminy (dagerotypia i talbotypia - inaczej kalotypia) właśnie dokładnie poznałem. Jeżeli pozwolicie, wrzucę coś pod wieczór...
Dobra, przekonałeś mnie tym fochem
Z czym kojarzycie nazwę compur ?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA