Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Do zawodowców - I Komunia św.

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    Foty tymin3 sa OK. Nie zapominajmy ze to nie studio. To jest live. Karteczke zdecydowanie zastąpi w tym wypadku PS.
    No tylko, że PS z ciemnych twarzy to oprócz ciemnych szczegółów to się wyciągnie również szumy.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodia
    Foty tymin3 sa OK. Nie zapominajmy ze to nie studio. To jest live. Karteczke zdecydowanie zastąpi w tym wypadku PS.
    No tylko, że PS z ciemnych twarzy to oprócz ciemnych szczegółów to się wyciągnie również szumy.
    których i tak na odbitkach nie będzie widać
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    W sumie to racja grizz. Najlepsze, że my się tak staramy robić fajne fotki, zwracać uwagę na cienie, prześwietlenia i te wszystkie inne aspekty, a większość ludzi oglądając zdjęcia i tak tego nie zauważa. Ewentualnie ktoś czasami powie, że zdjęcia są "ładne". Nie mówie o swoich zdjęciach. Ale jak oglądam z rodziną czy znajomymi fotki, ze ślubów, komunii itp - imprez robionych przez fachowców i widzę, że fotki są naprawdę dobrze zrobione to nikt nie wie o co mi chodzi.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Po prostu fora spaczają ludzi
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

tymin3
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    W sumie to racja grizz. Najlepsze, że my się tak staramy robić fajne fotki, zwracać uwagę na cienie, prześwietlenia i te wszystkie inne aspekty, a większość ludzi oglądając zdjęcia i tak tego nie zauważa. Ewentualnie ktoś czasami powie, że zdjęcia są "ładne". Nie mówie o swoich zdjęciach. Ale jak oglądam z rodziną czy znajomymi fotki, ze ślubów, komunii itp - imprez robionych przez fachowców i widzę, że fotki są naprawdę dobrze zrobione to nikt nie wie o co mi chodzi.
    Rodzicie na tej komuni podkreslali ze nie chcą zdjec jakie były w tamtym roku, bo cyt "były zółte, z zółtym tłem" z tego co wiem byly robione 350D z lampą wbudowaną z kitem 18-55, przez kogos kto nie wiedzial co i jak, wiec jednak czasami ludzie patrzą. ale to co wyzej napisaliscie to jednak prawda, normalny czlowiek nie widzi takich rzeczy... ja czasami nie moge patrzec na zdjecie bo cos nie wyjdzie, ale klient jest zadowolony i czlowiek musi robic dobrą mine do zlej gry (ale spokojnie wole niezarobic jak dac zle zdjecie, ale czasami trzeba poprostu, lepsze zle od zadnego, naszczescie to sporadyczne przypadki)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nawet jesli trzeba bedzie podkasnic niektore twarze to szumy nie wyjda. Gdyby byly ciemniejsze to tak. Inna sprawa ze na fotce nie zauywazysz tych szumów a rodzice beda patrzeć czy też aby ich pociecha dobrze wyszła.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    trochę dałem ciała z tymi fotami. mam kaca moralnego. ustawiłem auto ISO i to chyba zawiodło. lampa waliłem w trybie auto z 45 st. w górę i założonym szmacianym kondomem, co go ostatnio kupielm na allegro. w LCD bylo git ale po zrzuceniu w domu fotek... porażka.

następna komunia czeka mnie za 2 tygodnie wiec muszę szybko coś wymyślić. FL - 36 i wysoki sufit, wiec raczej salwy w góre odpadają. jedyne co to spróbuje dać ISO 800 i z tym szmacianym dyfuzorem albo białą karteczką pod 45 st. błyskać.

kochani a jak uporać się z ostrym światłem słonecznym żeby uniknąć takich wpadek jak na fotce poniżej? klka razy udało mi się z dac ekspozycje na "-" i lampa z trybie FP dopalic i nawet wyszlo, ale moze są jakieś sposoby zeby uniknac lampy. może jakiś filterek ?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	slonko_302.jpg
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	254,8 KB
ID:	1517  

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Na ostre słońce żaden filtr Ci nie pomoże... tylko dopalanie lampą...

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    za Grizz'em tylko lampa niestety (poza tym - jak sam piszesz z lampą wychodziło - więc nie kombinuj za dużo jak coś działa )
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Niefortunny kadr. Nie doswietlisz wszytskich twarzy nigdy i niczym. Musisz zabiegac wiec o inne ustawienie (co chyba niemozliwe jest/bedzie) albo tez zmienic kadrowanie ciasniej tak aby lampa dala rade doswietlic.
    ...był Olek jest A6000