Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: lekko na starość...

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

lekko na starość...

o właśnie - lata lecą kondycja juz nie ta i zamiast tachać 10 kilo szpeju mozna sobie na starość zmniejszyć wagę wypełnienia plecaka...

Właśnie zważyłem sobie zestaw oparty na mikrusie<br><br>Aparat fotograficzny, rybie oko, 9-18 14-42 i statyw karbonowy ważą razem w zasadzie tyle co...

Olympus E3 z 14-54...

O ile więcej możliwości daje zestaw pierwszy nie trzeba chyba pisać...

Na cholerę to dźwigać te lustrzanki ??

O tym jak się tego typu zestaw sprawował w wysokich górach będzie po moim powrocie...

tutaj na wadze :

Do tego co na obrazku dorzucę jeszcze jasne tele i jasną stałke ale i tak waga zestawu jest śmieszna w porównaniu do DSLRa.. a efekty zdjęciowe przy tego typu specyfice wyjazdu pewnie takie same albo i lepsze...

Centus
    Gość

Odp: lekko na starość...

lustrzanki do dzwigania -> brak lustrzycy na starosc

a o kondycje trzeba dbac , zawsze mozna zrzucic kilka zbednych kg sadelka i mozesz dzwigac wiecej sprzetu

PS

to taki zart przy sobocie zeby za powaznie nie bylo , ale rozumiem Twoja argumentacje , biorac pod uwage miejsce wyprawy

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Tylko nie iddzie z tym odchudzaniem sprzetu jak moja cora poszla.Jechali na urlop.Byli juz tam rok wczesniej i po powrocie ogladalem ich fotki.papugi,weze,smoki,krokodyle,malpy... slicne to bylo.Wiec teraz pozyczam im lustro,i w zwiazku z tym,ze sie nie znaja sam ustawiam aparat,wkladam karte,daje dodatkowe,pokazuje jak wymieniac i prosze o nieprzestawianie aparatu.Gdyby zabraklo kart(daje 6x2 giga) to dokupic.
    Wracaja z urlopu i od razu jade ogladac foty i pytam czy dokupili karty.
    A moja cora do mnie-ty sie chyba tak znasz na aparatach jak moje dziecko.Po kiego grzyba mam karte wymieniac ja wystarczy,ze przestawie w meniu i zamiast 200 zdjec zrobie 2000.Popatrzylem se na znaczki

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Tylko nie iddzie z tym odchudzaniem sprzetu jak moja cora poszla.Jechali na urlop.Byli juz tam rok wczesniej i po powrocie ogladalem ich fotki.papugi,weze,smoki,krokodyle,malpy... slicne to bylo.Wiec teraz pozyczam im lustro,i w zwiazku z tym,ze sie nie znaja sam ustawiam aparat,wkladam karte,daje dodatkowe,pokazuje jak wymieniac i prosze o nieprzestawianie aparatu.Gdyby zabraklo kart(daje 6x2 giga) to dokupic.
    Wracaja z urlopu i od razu jade ogladac foty i pytam czy dokupili karty.
    A moja cora do mnie-ty sie chyba tak znasz na aparatach jak moje dziecko.Po kiego grzyba mam karte wymieniac ja wystarczy,ze przestawie w meniu i zamiast 200 zdjec zrobie 2000.Popatrzylem se na znaczki
    chcialbym zobaczyc Twoja mine w momencie kiedy Ci to powiedziala

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Ja pomalu już jestem na etapie posiadania dwoch zestawów

DSLR - na zwierzaki i zlecenia ( choć ostatnio zlecenie robiłem PENem ku wielkiej uciesze gawiedzi )
    u4/3 na włóczęgi i na nurkowanie

póki co się sprawdza

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

Odchodze od FF-a, ba! odchodze od APSC! po ostatnim weselu z mk2 i 2ma elkami ze 3dni mnie krepel napier...
    styczniowy kotlet planuje popelnic mikrusami + jasne stalki, sam jestem ciekaw jak wyjdzie.
    Komercha zawodowa procz kotleta, bo toto, to bardziej dla relaxu, tez w mikrusie.
    Podwoda ROCKS!

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Ostatnio edytowane przez Janeczek ; 22.10.11 o 21:05

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

...Popatrzylem se na znaczki
    Ubawiłem się przy tym Wynika z tego, że nie każdemu pisana jest lustrzanka. Na wyjazdy, dla większości ludu wystarcza zwykła małpka, a dla tych co mają większe aspirację system m4/3 to zbawienie
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Jesteś moim idolem
    To jest najlepsze hasło jakie ostatnio usłyszałem.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Galicja... koło Oświęcimia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

W marcu ubiegłego roku pożegnałem Nikona D90 z resztą klamotów. Wciąż nie żałuję decyzji. Po prostu chce się robić zdjecia.
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Roba66 Zobacz posta
    W marcu ubiegłego roku pożegnałem Nikona D90 z resztą klamotów. Wciąż nie żałuję decyzji. Po prostu chce się robić zdjecia.
    podobnie było u mnie, zamiast D80 zawitał mikrus i jestem bardzo szczęśliwy
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog