Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: GF1 i dwie stałki w knajpie ("Zejman" Gdańsk, miejsce cudowne!)

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

GF1 i dwie stałki w knajpie ("Zejman" Gdańsk, miejsce cudowne!)

Jeśli ktoś byłby w Gdańsku, i przechodził wieczorem obok Wyspy Spichrzów, to warto zajrzeć w najbardziej klimatyczne miejsce jakie w ostatnich latach widziałem. Knajpa zwie się ZEJMAN. Dość trudno ją znaleźć, gdyż jest w ruinach starego odosobnionego spichrza, który z zewnątrz wygląda jakby się zaraz miał zawalić. Jakiś stay szyld, mało zachęcające drzwi z napisem farbą olejną. A w środku barman serwujący dwa napoje: piwo Żywiec i piwo Amber. I chyba herbatę, ale nie miała zdaje się powodzenia A poza tym to jest to żywe muzeum żeglarstwa, gdzie odbywają się regularnie spotkania z żeglarzami, kapitanami itp. My (znaczy ja, mały i nasz znajomy) trafiliśmy na opowieść trzech żeglarzy z Bydgoszczy, któzy zbudowali własną łajbę i... opłynęli na niej kulę ziemską! I było widać, że to prawdziwi żeglarze, co to niejedno przeszli na oceanach. Swietny klimat ma to miejsce. GORĄCO POLECAM!!!!!

Na szczęście miałem starego dobrego GF1 i dwie stałki (14/2.5 i 45/1.8 ) i mimo mroczności miejsca przynoszę wam to. Wszystko na ISO 800, wszystko z ręki. Kurcze, nawet dał radę GFek

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: GF1 i dwie stałki w knajpie ("Zejman" Gdańsk, miejsce cudowne!)

Super, właśnie w takich tematach, imho m43 a w szczególności GF1 rządzi. Względnie mały, ale ergonomiczny korpus, 2-3 lekkie stałki i heja.
    ISo tylko 800? To jasno tam miałeś
    Kwintesencja mikro- jeszcze raz dzięki. Twoje fotki dowodzą, że gdyby dali w nim nawet ten wizjer z G1 byłby to aparat... WIECZNY.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ISo tylko 800? To jasno tam miałeś
    Przypominam, że iso 800 w GF1 jest jak iso 1600 w większości innych aparatów. Do tego jasne szkło na pełnej dziurze i starczy w wielu "mrocznych" sytuacjach.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar 2ev
    Mieszka w
    WrocLove
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Fajne fotki i miejsce. Z tego co sobie przypominam to "Zejman i garkumpel" to kultowa kapela szantowa.
    Nigdy się nie tłumacz – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą.
    Mark Twain