Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 118

Wątek: Yongnuo YN-560 Olympus

  1. #1
    Awatar Peterek
    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    W-wa
    Posty
    56
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

    Yongnuo YN-560 Olympus

    Co to za Chińskie cuda ? Tylko Manual - http://www.fotcom.pl/yongnuo-yn560-olympus-p-745.html ???? W jednym sklepie LP 58 w drugim 54 ? Z Canonem podobno wersja TTL ? Zna ktoś to cudo za ok 300 PLN ???? Zna ktoś Firmę ???
    veritas temporis filia est
    DLP czy szkło ?

  2. #2
    | OlyJedi
    Dołączył
    Jan 2006
    Mieszka w
    polska
    Posty
    113
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Cześć,

    Ciekawe jak wspomaga autofokus jak ma tylko jeden pin w stopce... (może jak się naciśnie jakiś guzik to włącza diodę.. hmm). Fajna ta opcja z fotocelą i regulacją mocy. Dobra jako lampa do domowego studio.

    Mam radiowy wyzwalacz tej firmy i nawet sobie go chwalę. Kilka lat już chodzi i nie mam z nim problemów. Wrażenie solidności wykonania tego wyzwalacza całkiem dobre.

    pozdr.

  3. #3
    Awatar ulof
    Dołączył
    Sep 2009
    Posty
    39
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Seria YN wiele odmian ma
    model 560 wg producenta LP 58 wg różnych testów ma tyle bądź nie ma
    Możliwość ustawień manualnych - zero automatyki. Nieważne do czego podepniesz i tak będzie działać w manualu.
    Standardowa stopka.
    Modele z ostatnia cyfrą różna od "0" mają jakąś automatykę, niektóre nawet dedykowanego TTLa (Nikon/Canon/Olympus??) ale cena już nie ta
    Do Strobingu rewelacja ! mam model 460(słabszy) a planuje zakup 560 może nawet 2 ? Ale chwilowo brak $$...

    pozdrawiam
    ulof

  4. #4
    | OlyJedi
    Dołączył
    Feb 2008
    Posty
    619
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Mam tę lampkę od roku i bardzo sobie chwalę.
    Zero automatyki, żadnego wspomagania Af, ale do strobingu się nadaje świetnie. Bardzo szybko się ładuje - 4 akumulatorki AA.
    LP 56 wg sprzedawcy, a porównując do mojej FL36R - znacznie mocniejsza.
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

  5. #5
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Dołączył
    Apr 2010
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2.942
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    A ma to cos sterowanie zoomem palnika???
    W opisach niz nie ma na ten temat, natomiast panel kontrolny lampy wskazuje, ze jakis zoom jest.
    Prosze o potwierdzenie.

    Tomek
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."


    Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.


  6. #6
    | OlyJedi
    Dołączył
    Feb 2008
    Posty
    619
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    A ma to cos sterowanie zoomem palnika???
    W opisach niz nie ma na ten temat, natomiast panel kontrolny lampy wskazuje, ze jakis zoom jest.
    Prosze o potwierdzenie.

    Tomek
    Zoomować mozna (klawiszami na panelu lampy) w zakresie 24-105mm
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

  7. #7
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Dołączył
    Apr 2010
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2.942
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Cytat Zamieszczone przez Amigo! Zobacz posta
    Zoomować mozna (klawiszami na panelu lampy) w zakresie 24-105mm
    Nooo.. to calkiem niezle. Dzieki za potwierdzenie info.

    T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."


    Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.


  8. #8
    | OlyJedi
    Dołączył
    Feb 2008
    Posty
    619
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    A propos regulacji parametrów - jest jeszcze 8. punktowa regulacja mocy błysku.
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

  9. #9
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Dołączył
    Apr 2010
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2.942
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Cytat Zamieszczone przez Amigo! Zobacz posta
    A propos regulacji parametrów - jest jeszcze 8. punktowa regulacja mocy błysku.
    Tak wiem. O tym akurat pisza wszedzie w opisie tej lampy. Natomias o zoomie palnika niekoniecznie (zapominaja?) a de facto jest to dosc wazna wlasciwosc.
    Mysle, ze ze wzgledu na calkiem sensowna GN lampka ta nada sie calkiem fajnie do strobingu. Mialem niby kupowac jakies SB-28 Nikona, alee... no zawsze sa to lampy uzywane i nie wiadomo na co sie trafi. Mozna wpasc na jakas mocno zajechana. Zatem jesli i tak uzywam lampy w trybie M, to juz wole mniej markowa, ale nowa i z gwarancja.

    T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."


    Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.


  10. #10
    Awatar Peterek
    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    W-wa
    Posty
    56
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Czyli :Pełen manual zoom + moc. LP 56-58. Fotocela. Szybko ładuje. Dzięki.
    Czyli trzeba dorobić automatykę
    veritas temporis filia est
    DLP czy szkło ?

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 30.03.10, 13:12

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.