Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 118 z 118

Wątek: Yongnuo YN-560 Olympus

  1. #111
    | OlyJedi Awatar realnasty
    Dołączył
    Jun 2013
    Mieszka w
    Łódź
    Posty
    1.624
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Och, strasznie Ci dziękuję! Niestety "Musisz rozdać trochę punktów..." Próbowałam wczoraj znaleźć jakąś informację nt. tej lampy, ale o tej akurat nic nie piszą, a modele pokrewne mają napięcie od 3V do 330V, więc na dwoje babka wróżyła Zagadałam do znajomego, który ma miernik, to może uda mi się zmierzyć to napięcie, ale podam model tej lampy, jakby ktoś miał albo coś wiedział: National PE-285.
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

  2. #112
    | OlyJedi Awatar jarek_gd
    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    lubuskie
    Posty
    1.304
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    A mam pytanie z innej beczki. jak wykorzystać tę lampę przy analogu. Konkretnie Olympus OM40. Czy zakup fotoceli na sanki załatwi sprawę? Chodzi mi o lampe YN 560II
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

    Ted Grant

  3. #113
    | OlyJedi
    Dołączył
    May 2010
    Mieszka w
    Wawa
    Posty
    5.164
    Siła reputacji
    183
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Chcesz zakładac fotocelę na sanki aparatu? Na sanki załóż dowolną lammpkę, YN ma wbudowana fotocelę.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.

  4. #114
    | OlyJedi Awatar jarek_gd
    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    lubuskie
    Posty
    1.304
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Chcesz zakładac fotocelę na sanki aparatu? Na sanki załóż dowolną lammpkę, YN ma wbudowana fotocelę.
    Pytam bo różnie jest z napięciem na sankach w różnych aparatach. Założywszy fotocelę będę mógł ją odpalić zdalnie w trybie S1?
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

    Ted Grant

  5. #115
    | OlyJedi
    Dołączył
    May 2010
    Mieszka w
    Wawa
    Posty
    5.164
    Siła reputacji
    183
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Nadal nie rozumiem zakładania fotoceli na sanki, a po drugie, to problem jest odwrotny. Wysokie napiecie wystepuje w starych lampach i to stara lampa może uszkodzić nowy aparat.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.

  6. #116
    | OlyJedi Awatar jarek_gd
    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    lubuskie
    Posty
    1.304
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Czy fotocela zamontowana na sankach analoga zadziała jak błysk lampy w aparacie cyfrowym, wywołując błysk lampy...ehhh błyskowej YN 560II . No już bardziej zawile nie potrafię.
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

    Ted Grant

  7. #117
    | OlyJedi
    Dołączył
    Jul 2013
    Mieszka w
    Pruszków
    Posty
    323
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Fotocela nie zadziała jak lampa zewnętrzna ; P to tylko odbiornik światła.

  8. #118
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Dołączył
    Jun 2006
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Posty
    7.230
    Siła reputacji
    258
    Moja galeria

    Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

    Na OM 40 możesz założyć dowolną lampę ze stykiem centralnym.
    Jeśli chcesz odpalić zdalnie lampę to na aparacie musisz mieć jakąś lampę, a zdalna powinna mieć fotocelę.
    Lub możesz wykorzystać kabelek i nim połączyć lampę z aparatem.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

    LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 30.03.10, 12:12

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.