Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 87

Wątek: Zestaw m4/3

Jd
    Gość

Odp: Zestaw m4/3

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Przymierzałem się do tego "naleśnika" - ale ze względu na brak przełącznika stabilizacji, obiektywu nie da się w pełni wykorzystać w PEN'ach - więc dałem sobie z nim spokój...
    Możesz przecież wyłaczyc stabilizację w PEN-ie

Cytat Zamieszczone przez darkat Zobacz posta
    a ktoś wie ile kosztuje może 14-42x . Rozumiem że ten naleśnik od Panasonica jest ze stabilizacją. Bardzo mi się podoba ale ta cena
    Nigdzie zresztą tych panasoniców nie mogę znaleźć w stacjonarnych sklepach. Są Peny ale to nie dla mnie. Zresztą Epl3 najmniej wygodny z nich. Nie wiem jakim cudem ale NX100 który też nie ma gripa jest bardzo wygodny a nawet wygodniejszy od wcześniejszych wersji Epl
    Bo Panasonic Polska śpi i ma nas gdzieś. Do E-PL3 możesz dokupić grip za 12 $ z przesyłką http://flipbac.com/camera-grip-about.htm

Wracajac do G3 - z nowym softem te nowe szkła z serii X bedą w pełni współpracowały.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 6.02.12 o 13:36

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Możesz przecież wyłaczyc stabilizację w PEN-ie
    A co to ma do rzeczy?
    Ja chcę załączyć stabilizację w tym obiektywie, bo jest milion razy lepsza niż ta w body Olympusa...

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    A co to ma do rzeczy?
    Ja chcę załączyć stabilizację w tym obiektywie, bo jest milion razy lepsza niż ta w body Olympusa...
    milion razy powiadasz sam sprawdzałeś?
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

no jasne...

Jd
    Gość

W tym 14-42 PZ X jest stabilizacja na stałe. Musieli by na obudowie dac jeszcze trzecia wajche bo dwie juz są. Tzn. od zoomowania i od ostrzenia ( Power Zoom i Focus). Obiektyw niema zadnego funkcyjnego pierścienia

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

W tym 14-42 PZ X jest stabilizacja na stałe. Musieli by na obudowie dac jeszcze trzecia wajche bo dwie juz są.
    Stabilizacja nie jest na stałe - jest załączana w menu aparatu. Tzn. w Panasonicach, bo w PEN'ach już nie...
    Trzecia wajcha by się zmieściła, z prawej strony dużo miejsca zostało.

Jd
    Gość

Kłania sie strona 42 instrukcji do E-P3 oraz wsparcie ze strony OLYMPUSA dla obiektywów PZ X Panasonica.http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...m1-firmware-12

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Kłania sie strona 42 instrukcji do E-P3
    Cytat z instrukcji:
    "W przypadku korzystania z obiektywu z funkcją stabilizacji obrazu należy wyłączyć tę funkcję w obiektywie lub aparacie. "
    To co z tą instrukcją?

oraz wsparcie ze strony OLYMPUSA dla obiektywów PZ X Panasonica.http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...m1-firmware-12
    Cytat z Fotopolis:
    "Firmware 1.2 do aparatów Olympus E-P3, E-PL3 i E-PM1 wprowadza jedną zmianę: poprawia dokładność wskazań ogniskowej podczas korzystania z obiektywów typu Power Zoom."

Oni chyba powinni wiedzieć najlepiej: http://panasonic.jp/support/global/c...t/ps_lens.html

Jd
    Gość

A to masz poważny kłopot nie kupuj tego szkła. A ja cóż, chciałem pomóc ale nieprzekonanego nie przekonasz - na Optyczne.pl byli sprytniejsi i zbyli Twoją uwagę milczeniem.

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

A to masz poważny kłopot nie kupuj tego szkła. A ja cóż, chciałem pomóc ale nieprzekonanego nie przekonasz
    Nie mam żadnego kłopotu. A Ty cóż - chciałeś pomóc wprowadzając w błąd czy jak? Bo nie chwytam tej pomocy...