Ale teraz, to już chyba wszystko jasne. Moim zdaniem z tego wynika, że O na gwałt potrzebuje dobrej matrycy, wtedy będzie całkiem rozsądnym kompromisem między Nikonami. Z obecną matrycą będzie mu trudno.
Pozdrawiam
O sprzedaje się świetnie, więc nie będą zmieniać nic na gwałt.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Ja osobiście nie lekceważyłbym nowego produktu, który może być, np., taki: http://a.img-dpreview.com/news/1109/...ions-large.jpg
Rozpatrywanie tej klasy aparatów (nawet PENa, NXa, czy NEXa), jak po prostu aparatów fotograficznych, i deliberować na temat szumów, cropów, głupiego rozstawienia guziczków (czy ich braku), przestaje być racjonalne (a jest jwręcz ortodoksyjne, gdyż czynimy to z uwagi na, np. zaawansowane doświadczenia związane z użytkowaniem lustrzanek). Spójrzcie na to inaczej - to jest już zjawisko, które dopasowuje się do nowych zachowań ludzi, do stylu życia, gdzie kompletnie nie ma znaczenia, czy szumi już od 200, czy dopiero od 1600 (a cio to te ISO w ogóle), pozwala wyróżnić się w tłumie, itd. Moim zdaniem właśnie o to chodzi i dlatego Nikon 1 jest produktem bardzo konkurencyjnym.
Jack
Ja nie w kwestii lekceważenia tego produktu, tylko emocjonalnego podejścia do sprzętu w ogóle, nie ważne, czy N1, lodówka, czy, samochód.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Fakt, ilu potencjalnych klientów będzie wiedziało jaka tam matryca siedzi, jakie szumy i inne bzdety o których my tu piszemy na forach internetowych. Jaki odsetek, czyta i przejmuje się takimi szczegółowymi różnicami technicznymi. Marketing zrobi swoje, kolorowe obudowy do wyboru są, marka nie byle jaka więc chętni się znajdąMatryca mała = tańsza więc zarobek będzie większy.
pozdr
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Jednak ludzie zwracają uwagę na cenę. Jeśli taniej będą mieli Sony NEXa, które będą też lepiej eksponowane w sklepie, to nietrudno zgadnąć co wybiorą.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA