Pierwsze ceny na Allegro
Aparat NIKON 1V1 +10-30VR +8GB+ETUI = 4 166,00 zł
Aparat NIKON 1V1 +10-30VR/30-110VR +8GB+ETUI = 4 930,00 zł
jak dla mnie to tylko żółty pasek tłumaczy te ceny![]()
Pierwsze ceny na Allegro
Aparat NIKON 1V1 +10-30VR +8GB+ETUI = 4 166,00 zł
Aparat NIKON 1V1 +10-30VR/30-110VR +8GB+ETUI = 4 930,00 zł
jak dla mnie to tylko żółty pasek tłumaczy te ceny![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
Rynek szybko zweryfikuje te absurdalne ceny.
Gadżet taki sam, jak Pentax Q. Wyprodukowany tylko po to, żeby nikt nie mówił, że Nikon nie ma... A cena i specyfikacja taka, żeby za bardzo nikt tego nie kupił. W końcu lustrzanki, na których Nikon opiera swoją egzystencję, nie mogą stracić sensu!
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Na skąpcu ceny są znacznie niższe, ale wciąż nieadekwatne do wartości tego sprzętu. Ciekawe co dalej będzie z tym systemem. Czy będzie traktowany jako aparat dla ludu (i doczekamy umiarkowanych cen), czy jako produkt dla bogatych gadżeciarzy.
Swoją drogą to widziałem już reklamy Nikona 1 na bilbordach, a Olek tak się nie reklamuje.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Marketingowy bełkot vs Fotograf PSP (profesional shit photographer):
Pozdrawiam
"There's no such thing as free titties"
heh i co z tego, że glupoty, jak sprzęt całkiem, całkiem sie sprzedaje. Marketing.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Test na Fotoblogi Nikona 1 J1. Jak się patrzy na test ISO to aż szlag trafia człowieka - jakością taka matryc przydała by się w PENach, a oni wsadzili w wydmuszkę...
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Yhmmm, mnie szczególnie bawią komentarze "miszczów" w kolejnych njusach na optyczne.pl - "wielkość matrycy nie ma znaczenia, chociaż ta z "jedynek" wydaje się jakby trochę większa niż ta z mikrusów".
Przy okazji - weź sobie pierwszą lepszą wywoływaczkę i zdjęcie z szumiącego olka, pociągnij suwaczkiem w prawo przy redukcji szumu i dostaniesz równie (mniej lub bardziej) zadowalające foto. Emejzing!
Pozdrawiam
"There's no such thing as free titties"