W ostatnim numerze DFV testowali dziesięć egzemplarzy tego Tamrona pod kątem rozrzutu jakości. I jeśli chodzi o samą rozdzielczość, to generalnie było dobrze we wszystkich egzemplarzach, to problemy z trafnością AF się zdarzały.
W ostatnim numerze DFV testowali dziesięć egzemplarzy tego Tamrona pod kątem rozrzutu jakości. I jeśli chodzi o samą rozdzielczość, to generalnie było dobrze we wszystkich egzemplarzach, to problemy z trafnością AF się zdarzały.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jest Canon za 3300![]()
Żeby załapać się na trunek w Rabce się wtrącę jak forumowi znawcy tematu. Proszę nie posądzać mnie o plagiat ale tyle razy to mądre zdanie czytałam że trudno powiedzieć kto był pierwszy.
podaje życiową mądrość " Jak cie stać to bierz Nikora jak nie to tamrona"
Na PW prześlę listę trunków.
Na poważnie mnóstwo ludzi robi tamronami i chwali je sobie. W Wawie masz sklep foto-ivy.pl . Kolega wyselekcjonuje Ci sztukę.
sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce
www.k2-stal.pl
Ja miałem krótki romans z Nikkorem 17-55 F/2.8 podpiętym do D300s, kiepski ze mnie fotograf bo nie mogłem się z tym dogadać. Nie widziałem cudów ze strony obrazka, nie potrafiłem okiełznać AF (55/2.8 ), zepsułem sporo zdjęć - było poruszonych, mimo sporej małej masy zestawu, sprzęt nie wybaczał schodzenia poniżej bezpiecznych czasów, brak stabilizacji dawał o sobie znać. Nie ten obiektyw, na pewno nie za taką kasę. Gdybym obecnie kupował uniwersalny zoom do niepełnoklatkowego Nikona byłby to Tamron 17-50 w wersji VC.
Ostatnio edytowane przez Karol ; 15.09.11 o 18:27
Ty brutalu.
To moze Tamron SP AF 90mm f/2,8 Di Makro Nikon
Jesli On glisdy to i takie cos tez napewno takim tamronem zrobi
Załącznik 54860Fakt,ze to sklejka z ponad 20 ujec coby GO powiekszyc ale z jednego tez pikne wychodza.
Nie bij.![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Powiem tak...
Jesli Tamron to tylko samemu zapindalac do sklepu i przewalic kilka sztuk...
...albo zakupic od Cichego, ktory selekcjonuje szkla i nie ma lipy (ja mam wlasnie od niego)...
Bawilem sie sporo N17-55/f2.8 i jesli ktos ma fanaberie i kase to warte grzechu.
U mnie niezbyt czesto korzystam z tych ogniskowych wiec wolalem Tampona i Sigme 10-20 i uzupelnilem o stalki
Osobiscie za te pieniadze wole Tampona, 35 1.8 i 50 1.8 badz 85 1.8...
Przy wyboze nalezy pamietac, ze do 5100 cza szkla z wlasnym silnikiem
pozdro
p.s. Nalezy tez pamietac, iz Nikkor nie ma stabilizacji, a Tamron ma (choc przy tych ogniskowych to, az tak niezbedna nie jest).
Ostatnio edytowane przez nyny ; 15.09.11 o 22:24
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Mam Tamiego 17-50/2.8, co prawda z innym bagnetem niż nikon, ale nie mogę narzekać na obrazki jakie daje![]()