Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 91

Wątek: Użytkownicy Olympusa Pen jakie są wasze wrażenia jak oceniacie jakość zdjęć itd

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Odp: Użytkownicy Olympusa Pen jakie są wasze wrażenia jak oceniacie jakość zdjęć it

Będzie Pani zadowolona
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Awatar dorami
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: Użytkownicy Olympusa Pen jakie są wasze wrażenia jak oceniacie jakość zdjęć it

TOKIN to Twoje słowa pen obok lustrzanki i z tym się zgadzam

---------- Post dodany o 23:11 ---------- Poprzedni post był o 23:06 ----------

Też tak myślę że będę zadowolona Klimaty na zdjęcia są a ja bez aparatu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez 2ev Zobacz posta
    Wyobraźcie sobie tydzień zwiedzania z Canonem mk II + 24-105 f4 L na szyi.
    Na szyi to nie bardzo, ale na ramieniu sobie wyobrażam. Oczywiście pod warunkiem, że byłaby to podróż życia i jedyne, co by mnie interesowało, to przywieźć jak najlepsze zdjęcia. Bo na podróż typu "smażenie tyłka przy hotelowym basenie i wycieczki autokarowe do znanych i zatłoczonych atrakcji turystycznych" to nie wziąłbym nic, co nie mieści się do kieszeni.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

A ja to bym chyba lepszych zdjęć wielgaśnym canonem nie zrobił.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A ja bym zrobił Ale zastanowiłbym się na pewno, czy faktycznie potrzebuję ładniejszego obrazka, czy może bardziej aparatu, o którym nie muszę ciągle myśleć, że mam go przy sobie.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    A ja to bym chyba lepszych zdjęć wielgaśnym canonem nie zrobił.
    Witam !

Wszystko jeszcze zalezy GDZIE i do JAKICH warunkow i jakich wymaganiach i do jakich POTRZEB
    kierujesz dany sprzet.

Byc moze wystarczy maly kompakt do kieszeni aby uzyskac to co chcesz.

Przekonalem sie ostatnio, ze male aparaty kompaktowe coraz lepiej foca i niekoniecznie PEN bedzie najlepszym wyborem.

Ostatnio focilem jako... "niewidoczny fotograf" na cmentarzu spod... kurtki Canonem S95 i fotki byly w RAW-ach i JPG-ach robione.
    Na podstawie RAW-ow zostal obrobiony material w TIFF pod odbitki 21x15 w 400 DPI a fotograf obslugujacy sprzet, ktory
    wydawal mi odbitki powiedzial, ze wygladaja jak zrobione Canonem 5D.

Zdalem sobie sprawe, ze NA PAPIERZE nie zawsze widac czym fota byla zrobiona i wiele zdjec bedzie
    porownywalna ze soba po mimo, uzywania taniego jak i drogiego sprzetu foto.

PEN jest kompromisem miedzy lustrzankami a malymi kompaktami i wiadomo, ze w swojej kategorii PEN wyprodukuje
    takze material wysokiej jakosci i utrzyma lepsza jakosc od S95 jak i innych kompaktow a w wielu warunkach foty
    wypadna nie gorzej niz z Canona 5D tak samo jak w wielu wypadkach jakosc bedzie gorsza od 5D a porownywalna bardziej do S95
    jak i wielu niezlych kompaktow.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Na szyi to nie bardzo, ale na ramieniu sobie wyobrażam. Oczywiście pod warunkiem, że byłaby to podróż życia i jedyne, co by mnie interesowało, to przywieźć jak najlepsze zdjęcia. Bo na podróż typu "smażenie tyłka przy hotelowym basenie i wycieczki autokarowe do znanych i zatłoczonych atrakcji turystycznych" to nie wziąłbym nic, co nie mieści się do kieszeni.
    Czytając to to raczej wątpię czy byłeś na jakiejkolwiek "egzotycznej wycieczce życia". Czasami jakość (mityczna z resztą) obrazka z dużej matrycy* nie jest najważniejsza, bardzo często ważne staje się:
    - waga i gabaryty
    - dyskrecja
    - ryzyko utraty sprzętu (w sensie aprobaty utraty sprzętu, tani mniej boli)

*)
    Tu
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=316
    są dwa podobne obrazki, jeden z LX5, jeden z aps-c, kto chce niech powie, który jest który. Dzięki mityczności wielkiej matrycy, od razu wiadomo który jest który.

Ostatnio focilem jako... "niewidoczny fotograf" na cmentarzu spod... kurtki Canonem S95 i fotki byly w RAW-ach i JPG-ach robione.
    Trpiciel Mira, Rycha, Zbycha ...
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 16.09.11 o 12:32

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Czasami jakość (mityczna z resztą) obrazka z dużej matrycy* nie jest najważniejsza, bardzo często ważne staje się:
    - waga i gabaryty
    - dyskrecja
    - ryzyko utraty sprzętu (w sensie aprobaty utraty sprzętu, tani mniej boli)
    Nie mam co do tego wątpliwości. Ale dobrze wiem, co bym ze sobą zabrał, gdybym jechał w egzotyczne miejsce FOTOGRAFOWAĆ, a co gdybym jechał tam smażyć się na plaży.

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Tu
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=316
    są dwa podobne obrazki, jeden z LX5, jeden z aps-c, kto chce niech powie, który jest który. Dzięki mityczności wielkiej matrycy, od razu wiadomo który jest który.
    Cześć, koniecpolska

| OlyJedi Awatar Kamol3
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Witam, właśnie zastanawiam się nad PEN'em. Głównie chodzi mi tutaj o model E-P1 bądź E-PL1. Nic nowszego bym nie chciał ponieważ będzie to mój pierwszy aparat z wymienną optyką. Zależy mi na małym aparacie. Aparatu będę używał głównie do fotek robionych okazjonalnie. Jestem typowym amatorem. Który z tych aparatów będzie lepszy?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Kamol3 Zobacz posta
    Głównie chodzi mi tutaj o model E-P1 bądź E-PL1. Nic nowszego bym nie chciał ponieważ będzie to mój pierwszy aparat z wymienną optyką. Zależy mi na małym aparacie.
    Co to za wyznacznik, że jak jesteś początkujacy,t o masz brać starszy model? Zerknij na e-pm1
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.