Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 91

Wątek: Użytkownicy Olympusa Pen jakie są wasze wrażenia jak oceniacie jakość zdjęć itd

Awatar dorami
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: Użytkownicy Olympusa Pen jakie są wasze wrażenia jak oceniacie jakość zdjęć it

więcej plusów niż minusów
    a minusy zawsze będą
    dziękuję za komentarze bardzo pomogły

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: Użytkownicy Olympusa Pen jakie są wasze wrażenia jak oceniacie jakość zdjęć it

Dla możliwości używania 12/2, 20/1,7 i 45/1,8 warto posiąść dodatkowo mikrobody.
    Nowe - ostatki już EPL-1 chodzą z kitem około 1,2 tyś. PLN. Ja ostatnio wymieniłem mojej kobiecie E-P1 na G-1. Generacja ta sama , ergonomia lepsza. Koszt nowego na 2-letniej gwarancji 850PLN. Nie takie wysokie koszty wypróbowania. Nowe - ostattki już EPL-1 chodzą z kitem około 1,2 tyś. PLN. Używki taniej.
    Zajrzyj do Rabki - Jack będzie miał na pewno body pokazowe, weźmiesz w rękę , przymierzysz, wypróbujesz, , zapisz się na najbliższe warsztaty z Olympusem - też można będzie popróbować sprzęt.

Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 15.09.11 o 21:58
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar 2ev
    Mieszka w
    WrocLove
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Nie ma się co zastanawiać.
    Mikrusy krytykują ludzie, którzy nigdy ich w rękach nie mieli.
    Albo tacy co na sprzęt wydali grube dziesiątki a okazuje się że różnica w obrazku niewspółmierna do wydanych pieniędzy.
    Nigdy się nie tłumacz – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą.
    Mark Twain

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    109
    Moja galeria

E-PL1+14-42 nowego kupisz za 999 zł. Za Mertim http://www.mixelectronics.pl/olympus...-14-42mm,30235 . Za 600-700 złotych można kupić używany m.zuiko 40-150 (mam i polecam, za tą cenę rewelacja) i tym sposobem mamy podstawowy zakres ogniskowych i fajny aparacik. Jakość zdjęć moim zdaniem porównywalna lub lepsza od najtańszych lustrzanek, które mają kiepskie kitowe obiektywy. A taki penowy zestaw mieści się w malutkiej torbie. Polecam

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Miałam EPL1 z wizjerem - drażnił AF i guzikologia, potem GF1 bez wizjera - guzikologia OK, AF Ok ale... wizjer zbyt drogi, i kolory z Panasa... nie podobały się, nie mogłam ich ujarzmić tak jakbym chciała, potem wróciłam do lustra. Teraz drepczę wokół EP3 + stałka (albo dwie?). Jednak tym razem dslr nie chcę sprzedawać, bo jeśli znów się nie przekonam do Pena to koszty manipulacyjne... byłyby zbyt wielkie
    Moim zdaniem PEN lub inny evil nie zamiast ale obok lustrzanki funkcjonuje najlepiej Oczywiście mowa o nieco bardziej zainteresowanym amatorze, a nie "od-czasu-do-czasu-pstrykaczu"

---------- Post dodany o 22:31 ---------- Poprzedni post był o 22:29 ----------

PS wczoraj widziałam na allegro EP1+kit za 1299zł - chwilę nawet się wahałam... ale jednak chyba wolę EP3 mimo... sporej różnicy w cenie
    XZ-1 też krąży po mej głowie... głównie za sprawą jasnego obiektywu...., no i ceny niższej niż EP3
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 15.09.11 o 22:33

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    E-PL1+14-42 nowego kupisz za 999 zł. Za Mertim http://www.mixelectronics.pl/olympus...-14-42mm,30235 . Za 600-700 złotych można kupić używany m.zuiko 40-150 (mam i polecam, za tą cenę rewelacja) i tym sposobem mamy podstawowy zakres ogniskowych i fajny aparacik. Jakość zdjęć moim zdaniem porównywalna lub lepsza od najtańszych lustrzanek, które mają kiepskie kitowe obiektywy. A taki penowy zestaw mieści się w malutkiej torbie. Polecam
    Pozwolę się nie zgodzić - po co mi mikro i dwa ciemno-zoomy??? Mikro i jasne stalki, mikro i jasne manuale to jest zabawa. To że są mniejsze i wygodniejsze nie znaczy, że warto je brać w ciemno.
    I nie zamierzam rezygnować z mojego lustra.

Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 15.09.11 o 22:45
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Pozwolę się nie zgodzić - po co mi mikro i dwa ciemno-zoomy???
    Po to jest wybór na rynku, żeby każdy mógł wybrać coś dla siebie.
    Jest jeszcze jeden ciemny zoom 14-150.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Z nich wszystkich ( ciemno-zoomów)trzy są godne zastanowienia: mZD 9-18; Lumix 7-14 i Lumix 100-300 - tak mi się wydaje. 14-150 i odpowiednik Lumiksowy są moim zdaniem - tylko wygodne.

Pozdrawiam AP

| OlyJedi Awatar 2ev
    Mieszka w
    WrocLove
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Mikrusy i lustrzanki raczej się uzupełniają niż konkurują ze sobą.
    Wyobraźcie sobie tydzień zwiedzania z Canonem mk II + 24-105 f4 L na szyi.
    Albo E-PL1 z zapiętą FL-50R na ślubie.
    Nigdy się nie tłumacz – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą.
    Mark Twain

Awatar dorami
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

apz właśnie też tak myślę pen obok lustrzanki. Postanowiłam jednak dać mojego E-520 do naprawy jutro wysyłam i kupić sobie pena za jakaś pośrednią cenę ,żeby na naprawę starczyło.Teraz się czuję jak bez ręki brakuje mi lustrzanki . Chyba nie mogłabym jej odstawić w kont Dzisiaj odebrałam ją z serwisu niefirmowego oczywiście nie naprawiono. Facet się pyta dlaczego taki wybór a nie Nikon lub Canon bo większe szanse na naprawę. A ja na to, że nie żałuje wyboru Olympusa. Jestem zadowolona z jakości zdjęć. Ma super kolory itd .No jak go tak chwale to musi być naprawiony. Na Pena zdecydowałam się również.
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez dorami ; 15.09.11 o 23:17