OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Co lepsze do makro według Ciebie ten sirui co masz czy mini M-5?
Z tych co mam najbardziej uniwersalny jest Sirui T-1005, tyle że nosić mi się jego zwykle nie chce. Jak dużo łażę to biorę T-005 albo tego mini. Mini jest super, prawie mieści się w kieszeni ale jak coś jest wysoko i nie możesz tego przenieść to kicha.
---------- Post dodany o 13:00 ---------- Poprzedni post był o 12:59 ----------
Dlatego warto mieć wszystkie![]()
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Tyle to nie mogę mieć bo moja wywaliła by mnie z domujuż widzi że coś znowu kombinuje hehe
Jak wygląda sprawa stabilności sirui T-1005X?
Im potężniejszy, cięższy tym będzie lepiej. Dla mnie najważniejsze aby się to wszystko nie przywróciło, dobrze działało i zdjęcia nieporuszone wychodziły. Pod tym względem wszystkie wymienione dawały radę. 1005 używałem z Canonem i teleobiektywem, spokojnie sobie radził. Gdy mocno wiało to trzęsło ale problem zalatwiała stabilizacja zaś oblechów i tak w takich warunkach nie sfocisz.
Podzwoniłem popytałem i tego statywu się już nie kupi raczej w pl,myślałem żeby spylić ten co mam i kupić coś tańszego i jeszcze by zostało kaski![]()
Witam.Miał ktoś może do czynienia z nogami Velbon Sherpa Pro CF-540 Carbon?Zastanawiam się czy nie łyknąć go...bo zostałem bez statywu