Posiadam Sirui T005, statyw jest fajny ale głowica jest taka sobie podobnie jak szybko-złączka na którą musiałem nakleić kawałek irchy bo inaczej nie utrzymała nawet mikrusa.
Ogólnie to fajny statyw jeśli zależy nam na mobilności.
Posiadam Sirui T005, statyw jest fajny ale głowica jest taka sobie podobnie jak szybko-złączka na którą musiałem nakleić kawałek irchy bo inaczej nie utrzymała nawet mikrusa.
Ogólnie to fajny statyw jeśli zależy nam na mobilności.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Głowica to najsłabszy punkt zestawu, ja podkleiłem gumą z dętki i spokojnie daje radę. Ceny porządniejszych głowic zaczynają się w cenie tego kompletu więc cudów też nie ma co oczekiwać. Szkoda tylko, że niektóre statywy/monopody sprzedawane tylko w kompletach z głowicami i w ten sposób teraz mam 4 głowice a jedna czy dwie spokojnie by starczyły.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Ciekawy jestem jak by się spisywał na robale http://allegro.pl/statyw-benro-a0190...782458644.html Można jeszcze odkręcić przedłużenie kolumny i bezpośrednio wkręcić głowicę
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
W tamtym inaczej nogi są mocowane, ze zdjęcia ciężko powiedzieć jak to w praktyce wygląda, najlepiej będzie pooglądać w realu.
---------- Post dodany o 11:07 ---------- Poprzedni post był o 11:02 ----------
W Sirui i Fotopro, które mam można jeszcze środkową kolumnę założyć odwrotnie i zejść z wysokością praktycznie do zera. W tamtym Berno wydaje mi się, że tak się nie da.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Poczytałem o specyfikacji i zyskał bym po złożeniu ok 17cm względem mojego...hm Alnico właśnie mnie uświadomiłeś że też mogę odwrócić kolumnę![]()
Ostatnio edytowane przez luzaczek82 ; 1.12.15 o 13:35