Czy obiektyw m4/3 da się podpiąć do body E-520 ? Na stronie Olympusa konwertery są opisane tak, że nie rozumiem
No i oczywiście jeżeli tak to czy to działa sensownie. Chodzi mi o podpięcie "spacerzooma" 14-150 do E-520
Czy obiektyw m4/3 da się podpiąć do body E-520 ? Na stronie Olympusa konwertery są opisane tak, że nie rozumiem
No i oczywiście jeżeli tak to czy to działa sensownie. Chodzi mi o podpięcie "spacerzooma" 14-150 do E-520
Nie da się.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Sie nie da.
A jak chcesz spacerzooma to jest w duzym ZD18-180 - choc mistrzem zbierania pochlebnych opini nie jest
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Dla 4/3 jest b. dobry optycznie Panasonic(Leica) 14-150mm3.5-5.6, nawet OIS.
http://www.photozone.de/olympus--fou...ica_14150_3856
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 12.09.11 o 15:43
Konwertery są ale w drugą stronę - obiektyw 4/3 da się podpiąć pod body mikro za pomocą przejściówki. W mikro zmniejszono odległość od ostatniej soczewki do matrycy. Ostatnia soczewka obiektywu mikro4/3 musiałaby być mniej więcej w tym samym miejscu co lustro w 4/3.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
dzięki za info. Chyba skończy się na 18-180 chociaż jest troche za wąski na szerokim końcu
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Zgadza się, kiedyś się do niego przymierzałem i czasami można trafić na aukcjach - nawet za 400euro, co jak za tak dobre szkło jest niską ceną. Poza światłem temu obiektywowi nic nie można zarzucić, na korpusach L1 i L10 (słaby AA) dawał żyletę. Jak oglądam przypadkowe fotki z tego 14-150 to wyglądają one jak robione np. 35-100.
Hej,
czy wszystkie obiektywy 14-54 mają tak, że po ustawieniu punktu ostrości i zzumowaniu ostrość się zmienia?
zwłaszcza przy manualu jak coś trzeba przykadrować robi się hardkor. W dwóch sztukach (wersje I), które sprawdzałem tak było, ale może to tylko pech?
czy w 12-60 też tak jest?
pozdro
Wszystkie obiektywy tak mają.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb