o co chodzi ?Zamieszczone przez Snoopy_jb
o co chodzi ?Zamieszczone przez Snoopy_jb
było sobie życie
Jeden wyskakuje z Marumi za ponad 200zł a następny łaskawie poleca B+W który jest jeszcze droższy.
Kurde przydałby się Shoutbox na takie głupoty.
Big Mac to Big Mac, tylko „le Big Mac”
Wejdź na moje portfolio na plfoto.com i skomentuj parę zdjęć.
na jakie głupoty, polecamy Ci polary chyba tego chciałeś ?Zamieszczone przez Snoopy_jb
Jeszcze mogę polecić HOYA HMC lub HELIOPAN CPL SH PMC
a jak nie te se kup HAMA/MATIN/KING i płacz.
Pozdrawiam
to tyle w temacie.
P.S. do tej HAMY dokup 17.5-45 - tak co by odpowiadało jakością.
było sobie życie
Nie przeklinaj proszę..to może wszak czytać młodzież!...albo minister oświatyZamieszczone przez Snoopy_jb
![]()
I słusznie, że mi nie ufasz...nie ja wyłożę ów skromy datek 200pln jeno z pewnością kol. grizz..to jest dusza-człowiek tylko nie zapomnij póxniej wcisnąć "pomógł"![]()
pozdr,
<edit> za fotomicem - Hoye polecam - to dobre rozwiązanie za normalną kasę. <edit>
Tak ale oprócz tego wspominałem coś niecoś o niskiej cenie. Jak już czytasz to czytaj wszystko.Zamieszczone przez fotomic
I po co tak opryskliwie? Chciałem poradę a nie łaskę... nie znam się na tym a wiem, że ze wszystkim tak jest, że grzebiąc w temacie dostaniesz tanio a dobrze. To tak jak bym pytał czy jaki sobie kupić nie za drogi samochód a ktoś by tu wyskoczył z Buforii MK III La Joya.Zamieszczone przez fotomic
PS.
Nie przeklinam przecież.Zamieszczone przez shakal
jak nie kupisz któregoś z wymienionych przezemnie lub grizza to będziesz płakał.Zamieszczone przez Snoopy_jb
jest inne rozwiazania, wejdż w system COKIN. Wyjdzie tanio i uniwersalnie.
było sobie życie
Głównym powodem nie jest matryca tylko obiektyw, który kręci mordką.Zamieszczone przez Snoopy_jb
W przypadku polara liniowego po przeostrzeniu musisz na nowo go ustawiać do swoich potrzeb.
W przypadku polara kołowego nie ma tego problemu.
Jeślu używasz i będziesz używał obiektywów, które nie bedą kręciły mordką to możesz kupić polara liniowego bo jest tańszy.
Z kolei polar liniowy zabiera ci trochę więcej swiatła (ok. 1/3EV).
EOS 1n | 28-105/3,5-4,5 | 28-70/2,8 L | 40MZ-3i | 50MZ-5 | CS2
C-5050Z
Masło maślane.
W przypadku polara liniowego po przeostrzeniu musisz na nowo go ustawiać do swoich potrzeb.
W przypadku polara liniowego nie ma tego problemu.
Tylko Cokin.
...był Olek jest A6000
Z budżetowych filtrów to Hoya wydaje się być rozsądnym wyborem.
Ze średniej półki Marumi.
Wyżej - to co koledzy polecają
I kołowy, kołowy.
http://www.raysfoto.pl/opis_filtrow/