mam znajomego ze spora kolekcja roznych aparatow , spora czesc to stare mieszkowce , niektore to unikaty , generalnie zbierajac aparaty stara sie miec nietuzinkowe sztuki
tak dzisiaj rozmawialismy ze moze warto bylo by zrobic im jakas sesje zdjeciowa i przy okazji potestowac moje umiejetnosci w takiej fotografii
mam pytanie w jakiej scenerii zrobic takim starym aparatom zdjecia , na czym je postawic , na jakim tle umiescic
nie mam studio , zdjecia bede robil w domu , wiec nie chcialbym wydac duzo na zaaranzowanie scenerii
sprzet bedzie ten ze stopki , moze bedzie druga lampa ale nie jestem pewien
jednak nie chcialbym zeby fotki wyszly az tak banalnie z powodu malo ciekawego tla , myslalem o tym zeby postawic je na surowym tylko pobejcowanym drewnie (moze sztucznie postarzonym ), i cos podobnego jako tlo z tylu za aparatem , ciemna tkanina raczej odpada bo czesc aparatow ma czarne mieszki (czesc czerwone)
jest jeszcze jeden wariant , ze zdjecia robilbym w otoczeniu jesiennego ogrodu , i aparat stalby na surowym pniu z drzewa na tle jakis ladnych krzewow, mozna by pojechac do jakiegos ladnego zabytkowego parku i tam postawic aparat na jakims pomniku albo balustradzie zabytkowych schodow , jednak to juz troszke ryzyko zabierania calego majdanu i tych zabytkow w miejsce publiczne
bardziej komfortowe warunki mialbym w mieszkaniu albo w ogrodzie tescia
co myslicie o samych lokalizacjach : proste tlo i podstawa w mieszkaniu , jesienny ogrod, zabytkowy park z rzezbami i jakims palacykiem w tle
prosilbym o jakies wskazowki , moze pozniej kiedy to obfotografuje zrobilbym z tego ciekawy watek na naszym forum
znajomy ma ogromna wiedze o tych aparatach wiec mialbym material zeby kazde zdjecie wyczerpujaco opisac
moze kogos zainteresuja dzieki temu aparaty z przed 100 i wiecej lat

Odpowiedz z cytatem