Jakie są orientacyjne koszty naprawy?
Jakie są orientacyjne koszty naprawy?
E510, ZD 9-18, ZD14-42, ZD14-54II, ZD40-150, Konwerter Sony 0,7x, helios 58/2, Prost 135/2,8, głowica do panoram DIY
Kup w koncu ta lampe, a nie dywaguj co i jak i jakie sa koszty ewentualnej naprawy.
Stac Cie - kup FL-50R. Nie stac Cie - w takim razie masz jedyna sensowna alternatywe - Metz.
Kreci Cie wieksza moc 58 AF-2 i ten drugi palnik - bier ja. Jesli nie i chcesz jeszcze zaoszczedzic (zdjecia na tym nie straca) to 50 AF-1.
I ruszaj robić zdjęcia...
Tomek.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Przeciez ta minimalnie wyzsza moc to pic na wode, podnosza pewnie napiecia i bardziej palnik dostaje w dupe....
CO do kosztow napraw sugeruje dzwonic do serwisu wujek google nie boli
pozdrawiam serdecznie
Janek
zamówione METZ 58 af-1. jak pójdzie palnik to akurat ewentualna naprawa będzie kosztowała tyle co nowy 58af2.
E510, ZD 9-18, ZD14-42, ZD14-54II, ZD40-150, Konwerter Sony 0,7x, helios 58/2, Prost 135/2,8, głowica do panoram DIY
czy jest kolega zadowolony z 58 AF-1?. Też przymierzam się do jej zakupu.
Pozdrawiam
Chyba mi się przytrafiło nieszczęście z lampą Metz 58 af-1. Dziś ja wyjąłem, założyłem na aparat, włączyłem, poprosiłem rodzinkę o uśmiech i .. nic, aparat zrobił zdjęcie bez błysku. Powtórka i podobnie. Lampa wydaje się że działa, ale nie błyska (błysk testowy również nie działa). Dodatkowy palnik jak go włączę to działa. Przypuszczam , że to prawdopodobnie spalił się palnik główny. Czy ktoś może mi pomóc potwierdzić moje przypuszczenie?
Idąc dalej jakie są koszty serwisu? Opłaca się naprawiać, czy może od razu pomyśleć nad nową lampą? Lampę kupiłem jako używaną, śmigała u mnie przez 2 lata, była ogólnie super. Jeden z serwisów był już polecany w tym wątku, czy może zna ktoś jakiś dobry serwis w Łodzi lub okolicach?
Olympus E-1, ZD 14-54, ZD 50, Sigma 55-200, Sigma 105, FL-36, Metz 58, E-PL1, 20mm 1,7
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Metza serwisuje Fotokomplex z Gdyni, mam na myslil, ze serwisuje i jest zarazem serwisem fototechniki, zadzwon do nich pogadaj czy mozesz przyslac na diagnoze, kosztuje pare zl, na pewno nie zedra, mam z nimi bardzo dobre doswiadczenia
pozdrowionka
PS
Nie puszczaj tego przez Fototechnike tylko zadzwon prosto do Fotokomplexu
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Tego nie zalapalem.Wysylam,sprawdzaja co do roboty,pi razy oko wyceniaja naprawe,pytaja czy mi odpowiada.I mam dwie mozliwosci.Dzialaja dalej i sie zgadzam,i druga-jest mi za drogo,odsylaja i nic nie place.Tak jest w serwisie,i innych zakladach naprawczych.Albo ja niedzisiejszy jestem.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie