Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 102

Wątek: Proszę o pomoc w kościelnej sprawie ;]

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Odp: Proszę o pomoc w kościelnej sprawie ;]

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    nyny - jesteś 100% przykładem tego o czym pisałem IMHO liczy się zadowolenie klienta, który nie jest nabijany w butelkę wbrew temu co piszesz
    Tylko, by to zadowolenie klienta bylo to nie moze wogole istniec wkalkulowane ryzyko padu sprzetu. Bo wtedy nie bedzie ani zadowolenia, ani nabicia w butelke, wtedy bedzie wstyd, zlosc rodziny bo nie ma nic uwiecznionego...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar tomasziolkowski
    Mieszka w
    między Pyrlandią a Cebulandią czyli płd.wielkopolska
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Mirek, dokładnie tak jak mówisz. Jak nie było pełnej klatki to czym pstrykali? Jak to mówią dobry fotograf i dekielkiem zrobi ładną fotę.
    Wydaje mi się że z tego miliona argumentów najważniejszym jest po prostu komfort pracy. Wydaje mi się, że to kwestia wyboru. Na ile chce mieć łatwo i przyjemnie.
    Ostatnio edytowane przez tomasziolkowski ; 5.12.11 o 13:04

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tomasziolkowski Zobacz posta
    Mirek, dokładnie tak jak mówisz. Jak nie było pełnej klatki to czym pstrykali?
    Phi..... kiedyś to nie mieli aparatów i musieli malować. I co -dało się ? Dało

Też mi się fajnie czyta niektóre teksty -zwłaszcza pisane przez teoretyków, lub tych co fotografują śluby raz do roku

Przepraszam za włożenie kija w mrowisko. Wyrażam tylko swoją opinię -jako praktyk

| OlyJedi Awatar tomasziolkowski
    Mieszka w
    między Pyrlandią a Cebulandią czyli płd.wielkopolska
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Bo zaraz dojedziemy do momentu kiedy malowali patykiem na ścianie jaskini. Aż daleko może nie sięgajmy pamięcią.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Tylko, by to zadowolenie klienta bylo to nie moze wogole istniec wkalkulowane ryzyko padu sprzetu. Bo wtedy nie bedzie ani zadowolenia, ani nabicia w butelke, wtedy bedzie wstyd, zlosc rodziny bo nie ma nic uwiecznionego...
    To co piszesz nie ma wiele wspólnego z dbaniem o klienta czy jego interes. Stajesz w pozycji kotleciarza który sobie i innym próbuje tłuc do łba że bez dobrego sprzętu nie ma świetnych fotek. A w ogóle dwa aparaty to niezbędna konieczność. Idąc tym tokiem myślenia podstawiasz pod kościół agregat na czas ślubu? Przecież prąd mogą wyłączyć i zero focenia, sam flesz w końcu nie wystarczy. Prawdopodobieństwo braku prądu jest dużo większe niż awaria jedynego aparatu.

---------- Post dodany o 12:20 ---------- Poprzedni post był o 12:19 ----------

Też mi się fajnie czyta niektóre teksty -zwłaszcza pisane przez teoretyków, lub tych co fotografują śluby raz do roku

Przepraszam za włożenie kija w mrowisko. Wyrażam tylko swoją opinię -jako praktyk
    Miszczu, ale jaka opinię? poza kijem nie dostrzegam żadnej
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Nie przepraszaj,nie trzeba.Jako praktyk znasz ten chleb.Ja go porownam do :Ogladales moze Swiat wg Kiepskich jak kupowali te cudowna koldre?????.
    Dokladnie tak to jest w wyborze fotografa i po slubie kiwania glowami nad fotkami."ą i ę" sie konczy po pierwszym obejrzeniu a zaczyna sie codziennosc.A po kilku latach wazne,ze wujek Ziutek nie jest w tle rozmazany,a ciocia Krysia smuklo wyszla jak na swoje lata.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Miszczu, ale jaka opinię? poza kijem nie dostrzegam żadnej
    Żadną Miszczu.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez majeczek78 Zobacz posta
    Zwykli ludzie nie zwracają uwagi na techniczne sprawy bo się na nich nie znają.
    Idąc do szewca i płacąc mu za klejenie butów oczekuję, że zrobi to dobrze, nawet jak się nie znam na tych wszystkich klejach, imadełkach i nie wiadomo czym jeszcze. I nie ma znaczenia czy fuszerkę potrafię rozpoznać przy odbiorze butów, czy dopiero jak pochodzę w nich tydzień.

Fatman - właśnie miałem o Tobie napisać bo mam Cię na uwadze jakbym się kiedyś żenił . Gość robi świetne foty tylko po co się tak umartwia targając fufu i i tę całą szklarnię... Nie wygląda też na takiego żeby się na tym nie znał. Hmmm
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ja Ci przytakne.Ale wielu głowami pokręci i miliony argumentów wyciągnie,ze racji nie mamy.
    A ja czym dalej w las tym... Coraz częściej uświadamiam sobie , że w większości zastosowań sprzęt będący w moim posiadania ( E-30 i G-1 ) ma znacznie większe możliwości niż ja jestem je w stanie wykorzystać, do lepszych fotografii. Problem mój największy i uświadomiony leży w cyfrowej ciemni, nie w rejestracji obrazu.

Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 5.12.11 o 13:31
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar RafS
    Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria

Trzy lata temu zrobiłem zdjęcia na ślubie dla swojego brata, nie miałem doświadczenia, nie miałem też super sprzętu(E410 + dwa kity), efekt? Dla mnie kicha, bo to był pierwszy raz jak robiłem ślub, ale gościom się podobało. Najtrudniejsze było to, że kościół ciemny, a ja nie miałem żadnej lampki poza wbudowaną, a ta niestety nie dawała rady, lepsze zdjęcia były bez lampy, tylko że znowu bardzo zaszumione. Zdjęcia w małym formacie ujdą, ale przy powiększeniu widać niestety że jakość jest nienajlepsza, że nie wiedziałem jak ustawić aparat i właściwie tylko szukałem kadrów, może tylko to je uratowało.

nie udało mi się wytłumaczyć młodym, że powinien to robić 'prawdziwy' fotograf, ich argumentem było to, że przecież mam super aparat(wg nich) i robię świetne zdjęcia na wszystkich imprezach rodzinnych, no i oczywiście robię za darmo

Od tego czasu nauczyłem się trochę, ale ze ślubem bym sobie dalej nie poradził, tak mi się wydaje i to nie jest kwestia sprzętu, tylko braku praktyki, bo w tym samym kościele, na tym samym sprzęcie chrzciny wychodziły mi już całkiem znośnie, a to dlatego, że doskonale wiedziałem co i kiedy.
    czasami mniej znaczy więcej..