jako amator również nie mam nic do zarzucenia, widoczek całkiem ok.
jako amator również nie mam nic do zarzucenia, widoczek całkiem ok.
Dziękuję za miłe słowa i komentarze. Co do chałupki jest do kupienia 400 m od tego miejsca za 50 000 zł i kilka hektarów do tego ( naprawdę inny świat) jednak pani u której z Piotrem Grzesiem mieszkaliśmy, prowadzi tak doskonałą kuchnie, iż nie warto niczego kupować tylko zostać bywalcem.
Komarów i meszek o tej porze roku brak jednak to się zmienia
następna sielanka
biebrzańska sielanka 2
hmm jakoś tak nieostro... :/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Zmniejszyłem ostrość w raw -1 i po zmniejszeni wyostrzyłem tylko 10%, może to błąd jednak wydaje mi się że obraz uzyskany jest bardziej delikatny. Mogę być nieobiektywny, ponieważ to moje zdjęcie. Jeżeli uważacie że powinno być ostrzej to w przyszłości będę unikał takich zabiegów.
Ostatnio edytowane przez kowal73 ; 21.04.09 o 14:36
Chyba ostrzej delikatne mydełko wyszło !
pozdrawiam !!
Piotr
Chyba fajniej by wyszło gdyby gałązki były ostre na tle nieba. Kadr fajny. Pozdrawiam
mente et malleo
Ostatnie troszkę nieostre, ale to rekompensuje rewelacyjne niebo. Tak malarsko to wyszłoTroszkę można by przesunąć aparat w prawo, żeby drzewo nie przylegało tak do krawędzi.
Dive now - Work later
Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl
Takie też mamzaprezentuje. Na razie siedzę, oglądam i cieszę się, że tak się nam wyjazd udał. W sumie świetny plan dnia mieliśmy 5 pobudka 5:15 na plenerze do 8:00 śniadanko zwiedzanie po 18;30 znowu na łowy z aparatem wykorzystując doskonałe światło. Co do tematów fotograficznych cisnęły się same pod obiektyw a my jak Franek Dolas po pewnym czasie musieliśmy odmawiać "nie, nie Rycyków już nam starczy teraz prosimy o Bataliony później Żurawie
. Pogoda sprzyjała, dodatkowo nawiało polarnego powietrza którego krystaliczna czystość pomagała w uwiecznianiu krajobrazów.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA