E1 wcale nie byl mistrzem mlaskania, Fuji S3 Pro to dopiero bylo mlasniecie... z nowych K5 Pentaxa jest bardzo bardzo
pozdrawiam serdecznie
Janek
W weekend będę miał okazję pofocić. Wyjeżdżam za miasto więc, może jakieś pierwsze zdjęcia z lasu uda się zrobić. Będę miał też okazję namówienia mojego taty na zamianę swojej małpki sony dsc-w70 na moje dotychczasowe E-510 z obiektywem kitowym 14-42. Jeśli się nie zdecyduje to pozostaniemy przy opcji wymiany jego soniacza na Samsung EX-1
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Powoli też noszę się z zamiarem wymiany 11-22 + 14-54 na 12-60, ciężej będzie , ale pojawi się miejsce w plecaku na ZD 8. A na migrację na E-5 , lub migrację systemową, jeszcze dla mnie za wcześnie - E-30 za mało użyte by sprzedac go za obecną cenę rynkową.
A co do brzmienia migawki w E-1 - jest ono cudowne, ergonomia E-30 jest podobna do tej z E-1, niestety E-30 nie jestuszczelniona.
Pozdrawiam AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 8.09.11 o 15:12
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
no to doszla teraz kolejna wazna cecha aparatu foto , dzwiek migawki i klapanie lustrem![]()
ja nigdy na to nie zwracalem uwagi , jedyne co zauwazylem w zeszly wekend ze A900 klapie jak mlockarnia i na jej tle E-3 jest o wiele cichsza
no i pamietam pewna subtelna roznice pomiedzy E-520 a E-3
teraz nie zostaje nic innego jak zrobic konkurs komu lustro klapie najpiekniej
teraz tak pomyslalem , jak na portalach testowych sprawdzaja szybkostrzelnosc aparatow przy zdjeciach seryjnych
w sumie chyba najprosciej bylo by nagrac dzwiek i pozniej w odpowiednim edytorze plikow muzycznych policzyc ilosc klapniec na osi czasu
Ostatnio edytowane przez Centus ; 8.09.11 o 15:50
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Centus, oczywiście masz rację, w dziewięćdziesięciu iluś tam procentach, nieważne jest jak klapie lustro ... ale skoro już w E-1 Olek wstawił tak dopracowany mechanizm, to dla dlaczego w następcy wstawił coś gorszego? Poza tym lubię jak czasami dopiero po kilku zdjęciach robionych E-1 towarzystwo spostrzega, że robię fotki ... z E-3 tak się nie da, po pierwszym spuszczeniu migawki wszyscy obracają się w moim kierunku ... ot taki drobiazg.