Żeby nie ganiać po forum z obłędem w oku, poszukując
różnych rzeczy pędzli,gradientów, linków do wtyczek etc. które wzbogacają i ułatwiają pracę w Photoshop
Wątek tan zakładam i o wrzucanie tu dóbr photoshop'owych proszę.
Pozdrawiam
Saboor
Żeby nie ganiać po forum z obłędem w oku, poszukując
różnych rzeczy pędzli,gradientów, linków do wtyczek etc. które wzbogacają i ułatwiają pracę w Photoshop
Wątek tan zakładam i o wrzucanie tu dóbr photoshop'owych proszę.
Pozdrawiam
Saboor
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 13.10.16 o 18:51
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
ja jestem dopiero poczatkujacy w szopie , ale mam zamiar sie rozwijac
mysle ze to dobry pomysl na taki watek , wogole fajnie jakbysmy na forum rozwijali watki obrobki zdjec
ja przyznam sie ze Saboor zarazil mnie szopem , kiedys rok temu pierwszy tydzien robilem foty w jpg
pozniej rawy i OV2 od Olympusa , pozniej dzieki Helmuthowi byl Gimp (dzieki Helmuth)
a teraz jest CS5 , nie mowie ze trzeba zrobic ze zdjecia choinke , ale daje super mozliwosci korekty fotki
moim skromnym zdaniem lepsze niz typowe programy do obrobki rawow
same suwaczki to troszke malo , dopiero mozliwosc zaznaczania fragmentow zdjecia i praca z warstwami i maskami daje potege obrobki
ktora mam nadzieje kiedys opanuje![]()
gracjas Amigo! jak powrócę z pleneru "pod Zygmuntem" podrzucę ok. 3000 pędzli i wszystkie profile obiektywów do olka.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Pewnie wiele osób zna i korzysta z produktów Nik Software :Silver Efex Pro i Color Efex Pro.http://www.niksoftware.com - link do strony producenta dla tych którzy chcą się zapoznać z tymi programami które zarówno działają jako dodatki do PSa i Lightrooma. Niestety na razie nie znalazłem dobrze działających pełnych wersji więc nie podaję żadnych linków. jak ktoś znajdzie to niech wrzuci.Pozdrawiam.
No przecie jak kupisz i zainstalujesz to to dziala dobrze.Ja bynajmniej nie mam problemow z zadnym programem od Nik-a,nawet z wersjami ktore sa jeszcze nie dokupienia i tylko w wersjach testowych.
Wystarczy,ze podasz strone producenta-tam sa linki dobrze dzialajace,innych nie musisz podawac.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
lol lol lol Centus polecam również LightZone, RawTherapee i BiblePro do RAWów![]()
dzieki za info ale zostane z szopem , trial co prawda za 2 tyg sie skonczy ale planuje na dniach zakup wersji edu wiec cena nie jest az tak zabojcza
wole cos z pelna mozliwoscia edycji , zaznaczaniem , kopiowaniem , warstwami i maskami , mozliwoscia wysteplowania jakiegos dziadostwa ze zdjecie
chociazby moja kaczka z galerii , na wodzie bylo sporo paprochow ktore psuly kadr , wysteplowane i zniknely bez sladu
napewno bedzie to wymagalo wiecej nauki na poczatku ale z czasem mozliwosci bede mial wieksze
pozna jesienia i zima pewnie bede robil malo zdjec , praktycznie zostana wekendy o ile pogoda dopisze
wiec bedzie sporo czasu na nauke szopa
Centus - dzięki za ten temat. Również mam triala, ale już zamówiłem CS5 w wersji EDU (ok. 900 zł); tak więc ten (i inne podobne wątki) są dla mnie cenne![]()
No to przy Was to i ja sie poducze,tylko,ze ja na CS3 jeszcze jestem.
no to witaj w klubie
a nie mnie dziekuj ale Saboorowi on zalozyl ten watek
fajnie ze spolecznosc szopowa bedzie nam sie rozrastac
im wiecej madrych glow tym wiecej bedzie sie mozna nauczyc
---------- Post dodany o 22:43 ---------- Poprzedni post był o 22:39 ----------
no wiesz , mysle ze tak niesmialo niektorzy liczyli ze bedzie odwrotnie , my nauczymy sie od Ciebie
a poduczac mozemy sie wszyscy, ja spraw podstawowych a Ty spraw bardzo zaawansowanych
nauki nigdy za wiele![]()