Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 123

Wątek: Photoshop dodatki, wtyczki i dobro wszelakie

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Odp: Photoshop dodatki, wtyczki i dobro wszelakie

Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    Dzięki, też popróbuję
    Będziesz zadowolony, fajnie zrobione w pełni kontrolowane.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

Odp: Photoshop dodatki, wtyczki i dobro wszelakie

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Będziesz zadowolony, fajnie zrobione w pełni kontrolowane.
    właśnie się ściągnęło
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar Spike_poland
    Mieszka w
    Oberschlesien
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Zeby nie robic bałaganu i nie zakłądać nowego tematu podepne się tutaj a więc do rzeczy, mam problem z PS-2015 legalna pełna wersja, strasznie zamula mi laptopa nie jet słaby (wypas tez nie) Intel core i5 3gen (2x 2.50GHz), 8GB ram, grafika; intel HD 4000 + G force GT 630M , najwięcej zajmuje dysk 97% i to on głównie jest winowajcą nie wiem czemu tak się dzieje, fakt faktem jest to Toshiba 700GB, w planach zmiana na 2x 120GB SDD, czy ktoś wie czemu podczas uruchamiania PS dysk zajmuje praktycznie 100% gdzie sam dysk ma prawie 500GB wolnego miejsca ??cos tam szukałem w necie, ale nie wiem które ustawienia w PS pozmieniać by to miało ręce i nogi :P może ktoś coś poradzi

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Spike_poland Zobacz posta
    Zeby nie robic bałaganu i nie zakłądać nowego tematu podepne się tutaj a więc do rzeczy, mam problem z PS-2015 legalna pełna wersja, strasznie zamula mi laptopa nie jet słaby (wypas tez nie) Intel core i5 3gen (2x 2.50GHz), 8GB ram, grafika; intel HD 4000 + G force GT 630M , najwięcej zajmuje dysk 97% i to on głównie jest winowajcą nie wiem czemu tak się dzieje, fakt faktem jest to Toshiba 700GB, w planach zmiana na 2x 120GB SDD, czy ktoś wie czemu podczas uruchamiania PS dysk zajmuje praktycznie 100% gdzie sam dysk ma prawie 500GB wolnego miejsca ??cos tam szukałem w necie, ale nie wiem które ustawienia w PS pozmieniać by to miało ręce i nogi :P może ktoś coś poradzi
    Przyznam nie całkiem post jest dla mnie zrozumiały. Piszesz najwięcej zajmuje dysk bo prawie 100% ale czego zajmuje ? Użycie procesora ?, zużycie pamięci RAM czy jeszcze czegoś innego... i gdzie to stwierdziłeś ? PS-2015 domyślam się, ze chodzi o PS-CC. Nie wiem czy w czymś pomogę, ale jakbym podejrzewał dysk twardy to zrobiłbym taki prościutki test np. programikiem HD Tach.

Mam podobnej konfiguracji komputer jeśli chodzi o moc (a raczej nieco słabszy - procesor) i trial PS CS6 chodził u mnie całkiem sprawnie w takiej typowej obróbce. Dysk twardy podstawowy (z systemem win 7 64bit) to u mnie Samsung HD 502HJ (500GB, SATA II, 7200rpm). Testowany w HD Tach ma takie wyniki:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Samsung HD502HJ.jpg
Wyświetleń:	344
Rozmiar:	214,9 KB
ID:	161454

Możesz sobie ewentualnie porównać jak będzie u Ciebie i czy jest coś niepokojącego w wynikach dysku. Głównie wiadomo chodzi o te 3 parametry
    -czas dostępu do pliku (ms. im mniej tym lepiej)
    -użycie procesora (%. im mniej tym lepiej)
    -średni odczyt (MB/s im więcej tym lepiej)
    Nie sądzę aby ten nowszy PS (od CS6) potrzebował znacznie lepszego dysku aby w miarę płynnie program działał. Także jak uzyskasz podobne wyniki, a pewnie lepsze, to przyczyny szukałbym gdzie indziej.
    PS.
    Przed takim testem wskazane oczyścić dysk z zbędnych plików i zrobić defragmentację.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 10.11.15 o 11:30
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar cissic
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    230
    Moja galeria
    PS podczas pracy zapycha dysk i zwalnia pracę lapka? Sprawdź Preferences/Performance - po polsku będzie Prefenrencje/Wydajność. Może być, że to jest przyczyna

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Mulenie może mieć też przyczynę w nieprawidłowej akceleracji sprzętowej GPU, można spróbować to wyłączyć, o ile jest oczywiście włączone
    Tu jest trochę pomocy: https://helpx.adobe.com/pl/photoshop...rformance.html
    Ostatnio edytowane przez robtor ; 10.11.15 o 13:58
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Mieszka w
    Oberschlesien
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Andtor2 juz zassysam ,classic juz sprawdzam, Robtor jak zrobię dwie powyzsze to poczytam

Mieszka w
    Oberschlesien
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Andtor2 ten Twoj program mi nie działa ja mam win 10 x64, i tak zamula mi Dysk twardy dochodzi do 100% ,procek i ram w menadżerze zadań jest ok , nawet połowy nie biorą zasobów, nie raz sam menadżer urządzeń mi się nie chce włączyć tak zamula.... zassałem inny program, wyniki pokazuje ze sa okKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	hddlife.jpg
Wyświetleń:	118
Rozmiar:	286,1 KB
ID:	161491

Mieszka w
    Oberschlesien
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    cissic tak mam w preferencjach;Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	preferencje.png
Wyświetleń:	135
Rozmiar:	76,7 KB
ID:	161492 nie wiem czy PS-cc ma używać procesora graficznego, dałem ze tak i pokazałem dodatkowe opcje bo nie wiem co tam potrzebne co nie i czy w ogole ma to być włączone

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Spike_poland Zobacz posta
    Andtor2 ten Twoj program mi nie działa ja mam win 10 x64...
    Co prawda to prawda (a program nie mój ). Na biurku obok mam też kompa ("dzieciaków" już dorosłych właściwie ) z Win10 x64 i ten program faktycznie tam nie działa...
    Może problem jest z tym Win10, na swoim kompie (Win7 64bit) nie skuszę się na tą darmową aktualizację do 10-tki. Nie widzę całkowicie takiej potrzeby skoro wszystko mi działa bez zarzutu. Po co sobie samemu stwarzać problemy, dla lepszego wyglądu systemu? Tak pisze bo pewnie uaktualniłeś Windowsa, a nie kupowałeś 10-tki.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg