początki PRL-u...
początki PRL-u...
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Nie pamiętam abym nosił buty na słoninie![]()
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
ORWO Color
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
bardzo gorąco ale jeszcze nie parzy
---------- Post dodany o 18:43 ---------- Poprzedni post był o 18:41 ----------
Żartowałem... poparzyłeś się
Jakoś wtedy pokazał się ten film u nas. wcześniej używałem Orwo color NC16
---------- Post dodany o 18:46 ---------- Poprzedni post był o 18:43 ----------
Dodam jeszcze , że wtedy labów nie było.....![]()
To informacja dla nieco młodszych by wiedzieli, że nie było lekko w PRL-u
No to opakowanie od tego filmu.Po otwarciu byl aluminiowy pojemniczek zamykany czarnym plastikowym dekielkiem.W srodku jego byla kaseta z tym filmem o ktorym pisalem.Byla jeszcze ulotka papierowa.
Podobne byly jeszcze ORWO CHROM 18 DIN.Byly to slaidy.Cena chyba o zlotowke wyzsza.
Edit.NC 16 to byly wczesniej.Byly one niemaskowane.Po wywolaniu nie mialy takiej bursztynowo brazowej maski.
Gdy braklo NC16 i NC19 mozna bylo uzyc Chromow i wywolac na negatyw.Latwiejszy do korekcji byl pozniejszy NC19
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 26.02.13 o 19:51
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie