Albo ja mam monitor coś skrzywiony, albo ta wersja kolorowa jest fatalna - strasznie kolory wyciągnięte.
Albo ja mam monitor coś skrzywiony, albo ta wersja kolorowa jest fatalna - strasznie kolory wyciągnięte.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
grizz a jakie masz kolory?
u mnie jest mocno ocieplony, dośc nasycony obraz, i tak chciałem, ale bez przegięc...coś jak robi Eddie, choc tonacja w dużej mierze zależy od światła a ja nie ruszałem nic oprócz WB i to leciutko w prawo i troszkę zmiękczyłem cerę. Nie podbijałem kolorów
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Wściekle czerwoną cerę.
Na innych zdjęciach nie widzę tego problemu, wiec to chyba nie mój monitor :/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Może to takie moje skrzywienie, ale w B&W lubię większe kontrasty... to mi tak trochę "za płaskie" się wydaje... ale powtarzam to tylko taka moja osobista preferencja - zdjęcie samo w sobie (kadr) bardzo ładne![]()
OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary
Wstępnie kolor podobał mi się bardziej. Teraz zgłupiałem - sam nie wiem - tak czy tak portret fajny, ciekawe oczy i spojrzenie. Odnoszę wrażenie, że na wersji kolorowej jest WB trochę walnięty - za dużo czerwieni... Generalnie portet zdecydowanie na +++
no dobra - a taka wersja? może paść jakość bo nie mam pod ręką oryginału i ściągałem z sieci obrazek "czerwony"...Mi osobiście się nie podoba ale popatrzcie. Gdyby ktoś się pokusił i ściągnął ten obrazek a potem go "odczerwienił" po swojemu to będę wdzięczny..
Ostatnio edytowane przez lessie ; 4.04.08 o 19:34
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl