Nowy model PEN-a z serii E-PL3 został pozbawiony gripu znanego z wcześniejszych modeli. Nie trzeba było długo czekać, żeby któryś z niezależnych producentów zaprezentował naklejaną wersję gripa dedykowaną dla tego korpusu.
Więcej...
Nowy model PEN-a z serii E-PL3 został pozbawiony gripu znanego z wcześniejszych modeli. Nie trzeba było długo czekać, żeby któryś z niezależnych producentów zaprezentował naklejaną wersję gripa dedykowaną dla tego korpusu.
Więcej...
Witam, wie ktoś gdzie można taki grip nabyć drogą kupna w naszym kraju?
Pozdr.
Mam, właśnie od Romka, doklejany grip, który miał pierwotnie służyć do XZ-1. Tak przykładając na sucho do E-PL3 w Rabce dość fajnie pasował, jak już będę mieć ten aparat to opiszę wrażenia jak to się spisuje w praktyce. Z drugiej strony E-PL3 ma na tylnej ściance taką gumową wypustkę pod kciuk, która ułatwia trzymanie i determinuje w jakiś sposób ułożenie dłoni, co niekoniecznie musi korespondować z takim doklejanym gripem. W każdym razie mi E-PL3 trzyma się całkiem ok bez żadnych doklejańców, zważywszy, że to jednak malutki aparat jest.
Hmm, długie, zimowe noce się zbliżają, a ceny balsy na światowych rynkach nawet drgnąć nie chcą. Więc można by tak sobie samemu pomajsterkować? Jeszcze tylko utwardzanie cyjanoakrylem, szpachla modelarska, końcowe szlifowanie i... długie poszukiwanie gumy w spreju (prawdopodobnie u ojca w garażu)
Pozdrawiam
"There's no such thing as free titties"
Qrcze szukam wolnego garażu, otwieramy manufakturę :] ja się zajmę kasą a Ty produkcją, ok?
Już szukam który broker ma najtańszą balsę
The question is: What is a Mahna Mahna?
@heyahero - bardzo ładnie to wyszło. Pomyśl może o jakiejś miękkiej warstwie od strony aparatu.
Oryginalne gripy do E-P3 mają tam coś jakby zamsz, takie miękkie futerkowe.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
"Silesian grip do pena prototajp". Instrukcja ino po śląsku
---------- Post dodany o 22:37 ---------- Poprzedni post był o 22:30 ----------
W założeniu przylepka będzie z jakiejś piankowej taśmy Tesy, bo E-PL3 nie ma dziurki na śrubkę. Grip będzie przy chwycie pogłębiony, ale na razie jest taki grubszy rant, bo muszę balsę utwardzić (obawiam się, że inaczej by się "wygła", pękła, albo zmieniła w złoto, czy inną platynę) . Muszę wykombinować jakieś połączenie a'la ciesielskie obu części, co by sam klej tego nie łapał (przy większym ścisku obie części pewnie by się odspoiły).
"There's no such thing as free titties"
Świetna robota modelarska ten gripik. Będziesz miał absolutnie niepowtarzalny model.