mocny OT? (można dawać minusy): Canon pobił Panasa... ceną dzisiaj zaprezentowanego 24-70/4IS.
Ciekawe kiedy ten Jen osłabnie???
mocny OT? (można dawać minusy): Canon pobił Panasa... ceną dzisiaj zaprezentowanego 24-70/4IS.
Ciekawe kiedy ten Jen osłabnie???
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Śliczny obrazek - mogę prosić o kilka zdjęć przykładowych na np Jerozolimskich alejach lub innej podobnej scenerii ala Janko Muzykant, nie śmiem prosić na ścianę pokrytego świerkiem zbocza. Chętnie zacytuję w Leksykonie. Może byc także kawałeczek filmiku z przystanku tramwajowego na ten przykład, też zacytuję.
AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
"At 100mm, f/2.8, images are sharp enough in the center of the lens field for portrait purposes. Image edges at large aperture are soft. Image sharpness does not approach that of the Olympus 75mm f/1.8 lens".
Test Williama L. Castleman'a
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 13.11.12 o 07:10
No raczej nie nalezalo sie spodziewac ze sie zblizy do 75/1.8. A autor ma dobre zdanie o tym szkle:
"Overall, this light weight, compact, high performance zoom is well worth the cost of purchase if you shoot candid event photos. I'm not sure I will be needing my Canon EOS system 70-200mm f/2.8L lens since this Panasonic 35-100mm lens will provide most of the photographic performance of the 70-200 at a fraction of the weight and size."
Problem jak zawsze ten sam - cena. Za $1500 spodziewałem się, że będzie decent/good a nie soft, to wszystko. Całą resztę (optykę, cenę) zweryfikuje odpowiednio Oly i czas.
Przy okazji drogi unboxing na bliźniaczym forum w HK
http://www.omuser.com/forum.php?mod=...geD1%3D&page=1
i parę fotek dla zainteresowanych - jak rozumiem apz'ta to już nie dotyczy
http://www.omuser.com/thread-202155-1-1.html