A ja się zastanawiam czy go nie sprzedać. Mam jeszcze D90 i OM-D E-M5. Pieniądze ze sprzedaży przeznaczył bym na słoiki do m43. Tylko teraz nie ma chętnych na ten aparat po "aferze" z orbami. Obserwuje alledrogo i sprzedaż zerowa.
A ja się zastanawiam czy go nie sprzedać. Mam jeszcze D90 i OM-D E-M5. Pieniądze ze sprzedaży przeznaczył bym na słoiki do m43. Tylko teraz nie ma chętnych na ten aparat po "aferze" z orbami. Obserwuje alledrogo i sprzedaż zerowa.
Trzeba bylo sie decydowac szybciej, to bym wzial
A powiedz mi, ktory bedzie CI do wszystkiego bez noszenia zbednych gadzetow w torbie?
Teraz biore na szyje (jeny jaki badziewiacki ten pasek od x10) te male pierdzidelko i jestem wolny, podchodze zagaduje cyk, w centrach handlowych nikt na mnie nie zwraca uwagi, gdzie jak wejdziesz z karabinem, to za toba lazi ochrona, same plusy, jakosc obrazka wiecej niz zadowalajaca, z tej matrycy mozna robic jakies czary mary, orby? jest gwarancja i jak przeszkadza serwis....
Nad aparatem debatowalem ze 2-3mce w koncu kupilem ze swiadomoscia jego wad (jakich wad?), sam feeling jest przezacny, szybkosc dzialania, finalnie przelozenie na fotke - super.
Narzekali, ze drogi, to patrzcie na cene nowego soniaka, xz1, canona itd...
Narzekaja, ze wolny AF (bzdura), ze dlugo sie odpala (kolejna bzdura), ze orby...itd, niech dalej narzekaja i siedza przed komputerem szukajac swojego grala.
Z twojej kolekcji pewnie pozbylbym sie D90 dlaczego? ano masz OMD gdzie obrazkiem bedzie podobnie jak nie lepiej, do tego cena D90 nadal jakas szalona wiec zapewne nie stracisz jak nie zarobisz
I plan wykonany kupisz sobie sloiki do m4/3...
pozdrowionka
PS
Zdjecia pokazuj z X10
PSS
Jak chcesz sprzedac to wal na PW moze ktos sie znajdzie chetny?![]()
Ostatnio edytowane przez Janeczek ; 3.07.12 o 09:42
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Ja jeszcze nie wysłałem aparatu do serwisu. Potrzebuję go na wakacje i nie mogę go stracić w tym czasie na 4 tygodnie. A przy okazji poczytam opinię innych, którzy już wymienili matrycę, żeby przypadkiem nie nadziać się na kolejną minę, gdyby okazało się, że nowa matryca jest gorsza![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dzieki epicure za rawy, miales jakis procentowy udzial w moim zakupie.
Prawda jest taka, ze ciagnelo mnie do niego ze wzgledu na analogowy wyglad, potrzebowalem miec stycznosc znowu z czyms pokroju Contaxa G.
X10 dla mnie ma same zalety, budowa, matryca, knyfle, wizierek (dziurka od klucza ale jest) po obrazek, 6mpix w trybie rozszerzonego DR? bardziej zaleta niz wada, przy okazji na dole fotka, ktora mnie zabila na flikrze...
Troche wkurzaja mnie lagi przy AF i przekadrowywaniu ale nie oszukujmy sie to jest pstrykawka, a nie d300.
Swiatlo, tryby i mega jpgi, ktore mozna giac we wszystkie strony + obrobka rawa w puszce = masakra.
Jako, ze nie lubie LR kombinowalem z Rawami w czym moznaby to i.... okazuje sie, ze cuda robi ACDsee 5 PRO, szok.
Dawac Panowie fotki.
tu wieksza rozdzielczosc:
http://farm9.staticflickr.com/8146/7...3345e7f9_k.jpg
i ode mnie:
pozdrowionka
Ostatnio edytowane przez Janeczek ; 3.07.12 o 09:56
Chcialem dzisiaj sprawdzic go na okoliczność orbów ale od nocy lało i słoneczka jak na razie brakCo do D90 mam jakies opory aby go upchnąć.
dao,
zartujesz, oferty na x10 zaczynaja sie od 1800zl za nowke, to jest wygorowana cena?, poczekaj wyjdzie lx7 zobaczysz co to wygorowana cena...
Zgodze sie te 2,5k na starcie to bylo sporo ale wydaje mi sie, ze ta zmowe producentow w windowaniu cen wlasnie zaczelo fuji, choc z drugiej strony oni zawsze byli dziwni, cos jak panasonic.
XZ1 wcale nie jest tani i inne topowe pstrykadla, rozmieszyla mnie cena g1x i przewidywana rx100, tak wieksze matryce itd (i co z tego? super lepszy obrazek albo inaczej, wart dolozenia prawie jeszcze raz tyle?)
Jasand,
u mnie tez pompa i wiatrzycho, nie zmienia to faktu, ze znow bryloczek na szyje i w teren na chwile, lepiej miec niz nie miec
pozdrowionka
Janeczek - 1800 zł za towar z wadą fabryczną to sporo, kupujesz i od razu musisz na 3-4 tygodnie oddać aparat producentowi żeby wszystko było tak jak powinno. Napalałem się na ten aparat jak tylko go pokazali, miałem go w łapach jeszcze przed premierą, urzekający był. Najpierw chora cena, potem dyski, szkoda. Po takich perypetiach X10 powinien tanieć szybciej niż Nikon 1![]()
Widzieliście kiedyś, żeby sprzęt foto taniał z powodu wady fabrycznej? Np. żeby Nikony były sprzedawane za pół ceny z powodu rozregulowanego AF a Canony z powodu smaru na matrycy. Może w jakimś alternatywnym wszechświecie, ale nie tutaj.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
dao,
wiesz co? jakbys byl drobiazgowy to jeszcze gh2(bandingi), canony(smar), fuji x100 (przyslona), nikony (af, smar), pentax(korale i af w zarowym) itd.
Zaprawde powiadam Ci sam nie lubie jak cos nie gra ale nie dramatyzujmy ufa sa ale w zaden sposob mi na razie nie przeszkadzaja, zgodze sie zdjecia nocne, bazowe iso i dlugi czas naswietlania, masz kule jak jaja, ok, tyle, ze na razie mnie to nie dotyczy, jak zacznie mi wada fabryczna przeszkadzac po prostu odesle puszke do serwisu...
Tak po prawdzie ten aparat ma o wiele wieksze zalety w postaci niesamowicie dopracowanej malej matrycy, rzeklbym male mistrzostwo swiata, jedyne czego jej brakuje to wiecej rozdzielczosci i co za tym idzie ostrosci ale spokojnie to male gowienko, a zdjecia robi swietne.
Fuji sie postaralo, obrobka wew jpg jest bardzo dobra, dopiero LR4, AE10 i chyba PS6 jest w stanie wyciagnac wiecej z rawa niz z jpga, ja osobscie gne jpgi na ACDsee 5 PRO i jestem zaskoczony iloscia informacji jaka tam siedzi, tyle lat fuji klepalo te male pierdzidelka ze swoja technologia i oplacilo sie, sa bezkonkurencyjni, szacun normalnie.
Przejrzyj flikra, sa takie sety, ze alala.
Faktem jest, ze niestety wiekszosc firm wali w kija i wypuszczaja buble, na szczescie w przypadku fuji nie zamietli tego pod dywan, a ilosc uzytkownikow x10 jest spora.
Cena w tej chwili jest bardzo dobra/do przyjecia.
Wazne z czym czujesz sie dobrze jak robisz foty i co daje CI radosc...
pozdrowionka