No bez jaj... Coś jest nie tak z załącznikami, bo ja je widzę![]()
No bez jaj... Coś jest nie tak z załącznikami, bo ja je widzę![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie ma! popraw Wasc...
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Teraz powinno być OK.
Zdjęcia z tej puszki a właściwie z sensora robią wrażenie. Zadrżała mi ręka jak zamawiałem E-P3, miałem brać X100, ale AF lipny i jeden obiektyw.
Rolleicord, Canon
flickr
Jak nie grzebane, jako powiadasz, to najs foteczki, daje rade pudeleczko
pozdrawiam serdecznie
Janek
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Kupiłem jeden z sprzedawanych akumulatorów. Dojechał w ekspresowym tempie - świetny kontakt ze sprzedającym i ekspresowa realizacja.
Co do samego produktu... to różni się od dodawanego do aparatu tym, iż jest produkowany w Japonii a składany w Chinach, podczas gdy ten z zestawu jest całkowicie made in China.
Z tego jednak co orientowałem się na stronie Fuji, to jest tam przykład właśnie tego sprzedawanego na aukcji aku, a nie tego dodawanego do Aparatu. Więc chyba wszystko będzie ok - na razie trafił do ładowarki, która nie zaprotestowała. Napiszę jutro jak się toto ma w normalnym użytkowaniu.
Wracając z kolei do dyskusji o karcie pamięci... zakupiłem kartę SDHC 16 GB z deklarowaną prędkością 30 mb/s - oczywiście SanDiska.
Przyznam szczerze, że RAW+JPEG niezależnie od wybranej rozdzielczości zapisują się bez zarzutu. Zdjęć seryjnych nie robię, więc ciężko mi stwierdzić czy tutaj jest jakaś poprawa... Jednakże komfort szybkości zapisu jest bardzo przyzwoity.
A propos akumulatorów, to jak z nimi jest. Powyższy link pokazuje NP-50. Wg tego co mam w x10 i stoi jak byk w opisie z linku, aku ma 3,6 v i 1000 mAh pojemności. W sieci można znaleźć różne zamienniki, zgodne niby z NP-50 ale napięcie już*3,7V i pojemność mniejsza. O co tu chodzi, skoro te zamienniki pasują do wielu modeli fuji?
Zamienniki rządzą się chyba swoimi prawami
Obstawiam, że w lepszy czy gorszy sposób większość tanich zamienników będzie zgodna z x10 i działać będą w sposób proporcjonalny do owej zgodności.
Przyznam szczerze, że użytkując system Nikona od kilku lat zawsze kupowałem oryginalne akumulatory - ich żywotność, niezawodność i wydajność była zawsze dla mnie pewna i tyle - nie musiałem się niczym przejmować.
No ale jak sprzęt kupuje się z trochę tańszej półki (mowa teraz o x10 i ogólnie kompaktach) to od razu zacząłem się zastanawiać i szukać czegoś tańszego niż oryginał za 169zł
Skusiłem się na cytowaną aukcję - czy będę zadowolony? Zobaczymy
Ale niestety nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie, obawiam się, że niewiele osób będzie umiało
E:
Może ewentualnie zapytaj o to tutaj: http://fujiklub.pl/viewforum.php?f=57
Chyba, mimo wszystko, znacznie większe prawdopodobieństwo, że ktoś zna odpowiedź![]()
Ostatnio edytowane przez Inkognito ; 28.12.11 o 12:23
No nie, są zamienniki, którym można zaufać. Do kilku korpusów stosowałem aku hahnela i dobrze je oceniam. Nawet do sigmy dp1 miałem ze dwa, tanie, zamienniki. I żyła, nawet nie zauważyłem jakiegoś krótszego czasu pracy na nich. Może dlatego że oryginał też nie grzeszył wydajnością, właściwie to była cecha aparatu.