Strona 45 z 103 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1025

Wątek: Fujifilm X10/X20/X30

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Odp: Fuji X10/X50

Cytat Zamieszczone przez yendash Zobacz posta
    http://www.magnumphotos.com/C.aspx?V...PXX=SubPanel10
    Tak się zastanawiam, ilu z nich miało problem aparatu do kieszeni. A może gdyby go wtedy mieli czas wypełnialiby pisaniem idiotycznych listów, zamiast robieniem fotografii....
    http://www.magnumphotoagency.com/iphone-camera

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Strona się nie otwiera - kontrabanda

edit:
    Problemy były chwilowe - już działa.

yendash
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Dla mnie cena to kwestia kieszeni i decyzji.... I tutaj niech ten aparat kosztuje 10 000 zl i ktos sobie go kupi bo tak mu sie podoba.
    Nie wnikam w decyzje ile kto chce wydac kasy na x10 czy x100.

Chodzi mi o "klapki na oczach" i wrecz fanatyczne przedstawianie zalet aparatu x10.
    Pozdrawiam
    Chyba coś przeoczyłem, ale zauważyłeś tutaj objawy takiego podejścia? Ja czytam coś zupełnie normalnego, ot aparat dla tych, co czegoś tam oczekiwali.
    No, może jeden fanatyk by się znalazł, ale głównie od ajfona. To chyba nawet nie nadaje się na to forum.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yendash Zobacz posta
    ot aparat dla tych, co czegoś tam oczekiwali.
    1. Retro wyglądu
    2. Wbudowanego wizjera
    3. Wysokiej ceny

Bo poza tym niczym nie odbiega od tego, co ma do zaoferowania konkurencja ( z iPhonem włacznie ).
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 21.12.11 o 16:05

yendash
    Gość

Pozdrawiając marudzących.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_DSF0893.jpg
Wyświetleń:	89
Rozmiar:	372,6 KB
ID:	58128

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Z kieszeniami dajmy sobie spokoj bo dobrze wiesz o czym mowa...
    Z wielką przyjemnością dam sobie z tym spokój, mimo że nie wiem, o czym mowa.

Nie pisze o zakresie zooma jako wyznacznika lepszosci x10 nad innymi tylko o uzyskiwaniu lepszej jakosci obrazu od konkurencji.

To, ze w x10 masz niewymienna optyke to ewidentna wada i minus tej konstrukcji...
    Ani to wada konstrukcji, ani zaleta - jest to po prostu cecha. W zależności od tego, co kto potrzebuje, będzie ona albo pożądana, albo nie. Mi taki zoom bardzo pasuje, a powiedziałbym nawet, że jest mi potrzebny. Ciekaw więc jestem, jaki to inny tańszy aparat bardziej by mi podpasował pod tym względem. Sprawiasz wrażenie takiego, kto zna odpowiedź, więc nie trzymaj mnie dłużej w niepewności

Ulatwilem Ci zadanie i mysle, ze juz wiesz jakie inne aparaty tansze od x10 wyprodukuja lepszej jakosci obraz.
    Poczekaj, niech pomyślę... Który aparat pozwoli mi robić nocne zdjęcia z ręki lub dzienne zdjęcia o dużym DR, raz przy ogniskowej 28 mm, po chwili 35 mm, a zaraz potem 75 mm i >100 mm tak, abym przy każdym zdjęciu nie musiał odprawiać rytuału wymiany obiektywów? Hmm... Ułatw mi jeszcze, daj jakąś wskazówkę

Chodzi mi o "klapki na oczach" i wrecz fanatyczne przedstawianie zalet aparatu x10.
    Hellooo... To jest wątek o X10, więc pisanie tutaj o jego zaletach nie jest przejawem fanatyzmu, tylko rzeczowym wkładem w dyskusję. Aparat ma kilka oczywistych obiektywnych zalet i nie widzę powodu, aby ktoś o nich piszący miał być uznany za fanatyka.

Nikt nie pisze, ze x10 jest zlym aparatem ale natretne trzymanie sie tej konstrukcji w stylu "topiacy sie brzytwy chwyta" nie jest
    wedlug mnie ok...
    A można po polsku?

...x10 tak naprawde nie powala oferowana jakoscia obrazu ani nie zrobil zadnego przelomu w rozwiazaniach technicznych.
    I znowu ten przełom... Rozumiem, że jak się pojawia jakiś nowy produkt na rynku, to musi być przełomowy, bo inaczej nie powala. To smutne, od lat czuję się taki niepowalony

x10 jest to pewna propozycja dla klienta ale to wcale nie oznacza, ze nie mamy innych aparatow ktore sa tansze i dajace lepszej
    jakosci obrazy oraz ze maja wieksze mozliwosci rozwoju.
    Są aparaty tańsze i dające więcej możliwości rozwoju (pytanie za 100 punktów: czy jeśli ktoś używa kilku aparatów, to musi wymagać, aby każdy z nich miał "możliwości rozwoju" przekraczające jego chęci ich wykorzystania?). Ale wcale nie dają lepszej jakości, dopóki z tej możliwości rozwoju nie skorzystasz. A jak z niej skorzystasz, to przestaną być tańsze. I już nie będą tak poręczne. I też nie będzie gwarancji, że w każdych warunkach wyprodukują lepszy obrazek. Niby oczywistość, a tłumaczyć to ciągle trzeba...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta

Poczekaj, niech pomyślę... Który aparat pozwoli mi robić nocne zdjęcia z ręki lub dzienne zdjęcia o dużym DR, raz przy ogniskowej 28 mm, po chwili 35 mm, a zaraz potem 75 mm i >100 mm tak, abym przy każdym zdjęciu nie musiał odprawiać rytuału wymiany obiektywów? Hmm... Ułatw mi jeszcze, daj jakąś wskazówkę

Nie wypowiadam sie po zadnej stronie Odpowiadam tylko na pytanie,moze i nie do mnie moze i sie wcinam,ale np. Nikon coolpix5700 (konstrukcja z przed lat 12-tu -chyba)pozwoli Ci na wykonanie dobrej jakosci takowej serii zdjec.Po usunieciu exifu nie bedziesz wstanie stwierdzic czym robione.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Nie wypowiadam sie po zadnej stronie Odpowiadam tylko na pytanie,moze i nie do mnie moze i sie wcinam,ale np. Nikon coolpix5700 (konstrukcja z przed lat 12-tu -chyba)pozwoli Ci na wykonanie dobrej jakosci takowej serii zdjec.Po usunieciu exifu nie bedziesz wstanie stwierdzic czym robione.
    Mirku, coolpix coolpix'em ... ale nie zapominaj o mokasynach.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Tia... Już widzę tego Coolpiksa na iso 3200 (zakres mu się pewnie kończy na iso 400) - nawet największy szumofil nie byłby w stanie oglądać takiego zdjęcia. Oczywiście iso 3200 w takich warunkach wystarczyłoby przy przysłonie f/2, ale ten Coolpix jest o działkę ciemniejszy, więc niech będzie, że iso 6400 będzie w sam raz. Ale nie, zaraz... Przecież ja wykorzystałem też zalety stabilizacji obrazu, której ten stary rupieć nie ma, czyli zyskałem kolejne dwie działki na czasie naświetlania (Optyczni twierdzą, że nawet 4 EV, ale bądźmy łaskawi dla muzealnego Coolpiksa). Zagadka: jakiego iso musiałbym użyć w Nikonie? Po usunięciu exifu nawet nie będzie widać, że to zdjęcie...

A gdzie ogniskowa 28 mm?
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 21.12.11 o 23:27
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb