Powtórzę się po raz kolejny, na takie fotki to iPhone wystarczy, i jeszcze masz bonusa w postaci możliwości zrobienia post procesu bez odpalania peceta.
http://www.pixiq.com/article/amazing-iphone-photos
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 21.12.11 o 12:12
Witam !
Nie zartuj... z ta kieszenia... Mialem x10 w reku wczoraj i jedyne slowo ktore mi przyszlo do glowy to... "CEGLA".
Mam tu na uwadze normalna kieszen i wygode poruszania sie z aparatem w kieszeni.
Canon S95 ledwo spelnia te wymagania a jest zdecydowanie mniejszy i lzejszy.
Nie zartuj ! Nie znasz innych aparatow co sa tansze i daja lepszej jakosci obraz niz Twoj x10
Rozumiem, ze podoba Ci sie x10 i go kupiles i ok...
W Saturnie zrobili genialne rozwiazanie marketingowe.
Wystawiono x10 i x100 obok siebie aby klienta "przepedzic" i zmotywowac do kupna penow czy lustrzanek
i faktycznie niezle to dziala
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 21.12.11 o 12:20
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
A jaki zaawansowany sprzęt jest potrzebny do tego? https://galeria.olympusclub.pl/displ...bum=5968&pos=0
Kolejny trolling speca od perspektywy czy coś konkretnego na temat aparatu, którego się nie miało w rękach?
Ostatnio edytowane przez yendash ; 21.12.11 o 12:51
Ale chyba nie mówisz o wygodzie poruszania się z aparatem w kieszeni dżinsów jajogniotów? W takich kieszeniach to można nosić fajki, komórę lub breloczek z kluczami, a i tak nie będzie wygodnie, nawet jeśli kieszenie będą puste. Jeśli nie chcesz, żeby aparat wyglądał jak papierośnica, tylko tak, jak na porządny aparat przystało, to musisz jakoś żyć z tym "problemem" albo znaleźć kieszeń w kurtce, w płaszczu czy co tam na siebie zakładasz. Nie ma kieszeni? No to tymczasowy poleca iPhona.
Z zoomem powiedzmy 28-100 mm? No nie znam...
Ładny autoportret ze spaceru z NEXem i komplecikiem "pleśniaków". Ale źle skadrowałeś, obciąłeś głowę
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
http://www.magnumphotos.com/C.aspx?V...PXX=SubPanel10
Tak się zastanawiam, ilu z nich miało problem aparatu do kieszeni. A może gdyby go wtedy mieli czas wypełnialiby pisaniem idiotycznych listów, zamiast robieniem fotografii....
Witam !
Z kieszeniami dajmy sobie spokoj bo dobrze wiesz o czym mowa...
Nie pisze o zakresie zooma jako wyznacznika lepszosci x10 nad innymi tylko o uzyskiwaniu lepszej jakosci obrazu od konkurencji.
To, ze w x10 masz niewymienna optyke to ewidentna wada i minus tej konstrukcji + wygorowana cena.
Ulatwilem Ci zadanie i mysle, ze juz wiesz jakie inne aparaty tansze od x10 wyprodukuja lepszej jakosci obraz.
Pozdrawiam
Witam !
Dla mnie cena to kwestia kieszeni i decyzji.... I tutaj niech ten aparat kosztuje 10 000 zl i ktos sobie go kupi bo tak mu sie podoba.
Nie wnikam w decyzje ile kto chce wydac kasy na x10 czy x100.
Chodzi mi o "klapki na oczach" i wrecz fanatyczne przedstawianie zalet aparatu x10.
Nikt nie pisze, ze x10 jest zlym aparatem ale natretne trzymanie sie tej konstrukcji w stylu "topiacy sie brzytwy chwyta" nie jest
wedlug mnie ok jak x10 tak naprawde nie powala oferowana jakoscia obrazu ani nie zrobil zadnego przelomu w rozwiazaniach technicznych.
x10 jest to pewna propozycja dla klienta ale to wcale nie oznacza, ze nie mamy innych aparatow ktore sa tansze i dajace lepszej
jakosci obrazy oraz ze maja wieksze mozliwosci rozwoju.
Pozdrawiam