www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Przeczytałem ten artykuł kilka razy i stwierdzam ,że jest nierzetelny , tendencyjny i nic nie udowadnia. Chciano cos napisać o X10 i nie wiedziano co wybrac do porównania. Więc wybrano Canona PS S100. W Canonie uwypuklono ,że ma 5 x zoom, 3 calowy wyświetlacz , ISO od 80 , GPS no i najwazniejsze ,że jest mniejszy i lżejszy. Ale to ,że na 120 mm jest dwukrotnie ciemniejszy od X10 to nieważne. Jednak na końcu jakością i tak zwyciężył x10. W końcowej konkluzji musiano dodać łyżke dziegciu ,że aparat jest tylko dla bogatych.
Ostatnio edytowane przez Jd ; 25.11.11 o 23:22
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Czytam co sie da o tym X10 i kurcze, no on jest rewelacyjny, ale ma jednak jedna wade jak na kompakt... kieszonkowy to on nie jest. Na ramie w klasie "gabarytowo-wagowo lekkiej" mam G3. Jakbym dzis kupowal kompakt to szukalbym czegos co wcisne do kieszeni, wiec bylby to pewnie XZ-1. Ale chwilowo nie mam potrzeby, a jak juz musze zabrac kompakt w kieszen to biore od zony P300 i godze sie na kompromisy z tego wynikajace...
X10 oczywis ie mi sie podoba, ale jeszcze nie czuje potrzeby wydania 2.5KPLN na niego. A zona tez chyba pod choinke mi nie kupi![]()
Widzisz, dla mnie to on jest za mały. Chciałbym aparatu o takiej ergonomii, z takimi funkcjami i tylko wizjerem z informacją i matrycą apsc, przynajmniej. Nie chcę lustra a do kieszeni to wchodzi telefon.
NEX-7 tym bardziej nie zmieści się w kieszeni. Jeśli szukasz aparatu, który wciśnie się do kieszeni w spodniach czy koszuli, to X10 odpada. Można go bez problemu nosić w kieszeni kurtki, jednak moim zdaniem najlepiej kupić sobie jakieś małe atui przyczepiane do paska spodni.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 26.11.11 o 15:16
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Akurat w naszym klimacie, gdzie przez większość roku mam na grzbiecie jakąś kurtkę, to x10 spokojnie może sobie dyndać na szyi pod kurtką. Podoba mi się coraz bardziej ten aparat. Jak się ogarnę z pracą, powłóczę się po mieście w poszukiwaniu czegoś ciekawszego od kotów i gałęzi.
Ostatnio edytowane przez yendash ; 26.11.11 o 20:04
Gdyby miał odchylany monitorek to kto wie czy bym się nie skusił. Podoba mi się to maleństwo.