Strona 21 z 103 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1025

Wątek: Fujifilm X10/X20/X30

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Fuji X10/X50

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Rozumiem, że mam tam znaleźć coś, co podważy moją opinię na temat X10. Przykro mi jednak, ale niczego takiego nie znalazłem. Jestem za to wstrząśnięty niekompetencją autora tego testu, porównującego iso400 do iso100?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Jd
    Gość

Przeczytałem ten artykuł kilka razy i stwierdzam ,że jest nierzetelny , tendencyjny i nic nie udowadnia. Chciano cos napisać o X10 i nie wiedziano co wybrac do porównania. Więc wybrano Canona PS S100. W Canonie uwypuklono ,że ma 5 x zoom, 3 calowy wyświetlacz , ISO od 80 , GPS no i najwazniejsze ,że jest mniejszy i lżejszy. Ale to ,że na 120 mm jest dwukrotnie ciemniejszy od X10 to nieważne. Jednak na końcu jakością i tak zwyciężył x10. W końcowej konkluzji musiano dodać łyżke dziegciu ,że aparat jest tylko dla bogatych.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 25.11.11 o 23:22

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Przeczytałem ten artykuł kilka razy i stwierdzam ,że jest nierzetelny , tendencyjny i nic nie udowadnia. Chciano cos napisać o X10 i nie wiedziano co wybrac do porównania. Więc wybrano Canona PS S100. W Canonie uwypuklono ,że ma 5 x zoom, 3 calowy wyświetlacz , ISO od 80 , GPS no i najwazniejsze ,że jest mniejszy i lżejszy. Ale to ,że na 120 mm jest dwukrotnie ciemniejszy od X10 to nieważne. Jednak na końcu jakością i tak zwyciężył x10. W końcowej konkluzji musiano dodać łyżke dziegciu ,że aparat jest tylko dla bogatych.
    U mnie w Galicji funkcjonuje w obiegu powiedzenie - "każda potwora znajdzie swego amatora".
    Nie ma się czym przejmować, w takich testach to i tak dziwne, że jakiś Fuji zwyciężył.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Czytam co sie da o tym X10 i kurcze, no on jest rewelacyjny, ale ma jednak jedna wade jak na kompakt... kieszonkowy to on nie jest. Na ramie w klasie "gabarytowo-wagowo lekkiej" mam G3. Jakbym dzis kupowal kompakt to szukalbym czegos co wcisne do kieszeni, wiec bylby to pewnie XZ-1. Ale chwilowo nie mam potrzeby, a jak juz musze zabrac kompakt w kieszen to biore od zony P300 i godze sie na kompromisy z tego wynikajace...

X10 oczywis ie mi sie podoba, ale jeszcze nie czuje potrzeby wydania 2.5KPLN na niego. A zona tez chyba pod choinke mi nie kupi

yendash
    Gość

Widzisz, dla mnie to on jest za mały. Chciałbym aparatu o takiej ergonomii, z takimi funkcjami i tylko wizjerem z informacją i matrycą apsc, przynajmniej. Nie chcę lustra a do kieszeni to wchodzi telefon.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yendash Zobacz posta
    Widzisz, dla mnie to on jest za mały. Chciałbym aparatu o takiej ergonomii, z takimi funkcjami i tylko wizjerem z informacją i matrycą apsc, przynajmniej. Nie chcę lustra a do kieszeni to wchodzi telefon.
    No to musisz liczyć chyba tylko na Leicę... no może na NEX-a 7-go.
    Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

NEX-7 tym bardziej nie zmieści się w kieszeni. Jeśli szukasz aparatu, który wciśnie się do kieszeni w spodniach czy koszuli, to X10 odpada. Można go bez problemu nosić w kieszeni kurtki, jednak moim zdaniem najlepiej kupić sobie jakieś małe atui przyczepiane do paska spodni.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    NEX-7 tym bardziej nie zmieści się w kieszeni. Jeśli szukasz aparatu, który wciśnie się do kieszeni w spodniach czy koszuli, to X10 odpada. Można go bez problemu nosić w kieszeni kurtki, jednak moim zdaniem najlepiej kupić sobie jakieś małe atui przyczepiane do paska spodni.
    Albo w kosmetyczce chowac.W kieszeni to raczej kawalek sznurka,zgiety gwozdz,trzy kamienie i guma nie wyzuta do konca
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 26.11.11 o 15:16

yendash
    Gość

Akurat w naszym klimacie, gdzie przez większość roku mam na grzbiecie jakąś kurtkę, to x10 spokojnie może sobie dyndać na szyi pod kurtką. Podoba mi się coraz bardziej ten aparat. Jak się ogarnę z pracą, powłóczę się po mieście w poszukiwaniu czegoś ciekawszego od kotów i gałęzi.
    Ostatnio edytowane przez yendash ; 26.11.11 o 20:04

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Gdyby miał odchylany monitorek to kto wie czy bym się nie skusił. Podoba mi się to maleństwo.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.