Strona 17 z 103 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1025

Wątek: Fujifilm X10/X20/X30

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Fuji X10/X50

Tak, niestety jest to tylko jpeg ograniczony do 6 mpx, ale daje radę. Do małych wydruków, HD lub do netu wystarczy taka jakość.

Sytuacja na pewno by się poprawiła, gdyby zamiast 14-tki Panasa użyć 12-tki Olka na f/2 i podpiąć ją do korpusu ze stabilizacją. Może wtedy Fuji dostałby baty.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

e tam z 6mpix, to sie i bilbordy robilo, tragedii nie ma, na Fuji S3 jechalem kope lat i nikt nie narzekal na jakosc...
    Zazdroszcze zabawki, dziel sie wrazeniami na biezaco

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

yendash
    Gość

No to swojego dzisiaj odebrałem. Mimo wieku, kupiłem oczami poświęcając ff, które w zasadzie stało się zbędne. Wrażenia opiszę i chociaż wstępne doświadczenie raczej nie rzuca na kolana jakością zdjęć to jako narzędzie do kieszeni jest jak znalazł.
    Przez moment zastanawiałem się nad e-pl3, ale krótka refleksja i pamięć gf skutecznie wyleczyła mnie z wizji zbierania szkieł do m43.
    pozdrawiam x10
    Sławek

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Coś czuję, że do świąt jeszcze paru forumowiczów sobie zrobi prezent w postaci X10 i w tym wątku zrobi się tłoczno

yendash
    Gość

Może tak, może nie. W każdym razie trzeba zrobić dobry pr, żeby przyszłościowo tanio nie oddać :P

Jd
    Gość

Dołączam do posiadaczy - aparacik całkiem fajny i jak napisał @yendash przeżyłem to samo co on ogladajac E-PL3 z zoomem w innym sklepie przed wizytą w Media Markt na Szwajcarskiej w Poznaniu, gdzie kupiłem X10. Aby miec aparat stale pod ręka mi on wystarczy i wielkością i jakością zdjęć jakie potrafi robić.

Co do PR tego aparatu jest mi on obojetny.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 21.11.11 o 22:36

yendash
    Gość

Pierwsze z rawa, lekko psute, drugie jpg.
    Po pierwszych zabawach, zwłaszcza po doświadczeniach z większą matrycą, widać że śmierdzi na odległość kompaktem. Po zmniejszeniu jest trochę inaczej. Będę musiał zmienić trochę domyślne ustawienia. Na mniej wyostrzające.
    Epicure, masz może polską instrukcję? Jak to w naszym kraju, oczywiście nie ma dołączonej innej poza tej w języku barbarzyńców.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Albert.jpg
Wyświetleń:	140
Rozmiar:	213,6 KB
ID:	57417   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	rom.jpg
Wyświetleń:	126
Rozmiar:	289,7 KB
ID:	57418  
    Ostatnio edytowane przez yendash ; 22.11.11 o 16:54

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Nie, polskiej instrukcji nie mam.

A czy wołałeś rawy?

Jd
    Gość

Niestety potwierdzam, że jest tylko w angielskim. Pozostałe języki są na płytce CD . Trzeba sobie niestety wydrukować samemu. Pierwszy raz mam Fuji i nie wiem jak to praktykują/owali przy innych swoich modelach. Śmierdzi kompaktem ale za to jakim kompaktem.

Pozdrawiam

Andrzej

yendash
    Gość

Dzięki, cenna sugestia. Zupełnie nie zajrzałem do płyty w poszukiwaniu instrukcji, chociaż jak byk na niej stoi napisane.
    Jestem pod wrażeniem responsywności aparatu. Włączanie, af i inne szykany jakie pamiętam z kompaktów, tutaj działają jak w lustrze. W zasadzie gdyby wizjer zawierał jakiekolwiek informacje, niczym mój sposób pracy by się*nie różnił od lustrzankowego. Ale ewidentnie widzę, że gdyby m43 miało wizjer optyczny, chętnie bym został. Albo... poczekam na taki x kolejny z większą matrycą. Bo tego w tym sprzęcie jednak brakuje.