"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Moja żona przeszła taką drogę za aparatami Nikon J1 - E-PM1 - X20 - sony RX100.
Mimo wszystko jako niewielki aparat, oferujący dobrą jakość zdjęć, to RX100 ciężko pobić. Nie jest tylko fanem jego reprodukcji kolorów, tu akurat Fuji było świetne. A może inaczej X20 to bardzo dobry aparat, jest aż tak dobry, że rozczarowuję się potem oglądając zdjęcia. Używając ma się uczucie obcowania z wysokiej klasy sprzętem, ale małej matrycy się nie przeskoczy.
wcześniej om-d, teraz A7
Koledzy i Koleżanki, jak zmniejszyć pkt. ostrzenia w Fuji x30 ? Da się w tym modelu ? Będę dźwięczny za podpowiedź łopatologiczną![]()
Wybór pola AF i pokrętełko główne w prawo lub lewo...
Witam!
Aby nie nadwerężać uprzejmości mojego przyjaciela z Katowic postanowiłem w końcu zostać szeregowym użytkownikiem, choć bardziej wypadało by powiedzieć czytelnikiem forum.
No i nieuchronnie wypada napisaćw końcu pierwszy post
Zatem witam wszystkich i z góry prosze o cierpliwość i wyrozumiałość dla mojej osoby i nie zawsze mądrych pytań.
Ale wracając do tematu.
Mam X30 od trzech tygodni i zauważyłem że w trakcie użytkowania po około 10 minutach pracy aparat zaczyma robić się wyraźnie ciepły w miejscu uchwytu. Bateria po wyjęciu jest ciepła ale nie tak jak obudowa. Przy filmowaniu imprezy w przedszkolu cały dół aparatu stał się wyraźnie ciepły...
Spotkał sięktoś z Was z takimi objawami w tym modelu?
Zastanawiam się nad zgłoszeniem tego do serwisu , ale najpierw wolę się upewnić cz tyen typ przypadkiem tak nie ma.