Żadna wazelina, po prostu szacunek dla umiejętności![]()
epicure,
normalnie fakbukowe lubie Cie!gdzie tego kciuka mam przystawic
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty epicure.
boszzz, trzeba to zmienic, albo rozdawac na lewo i prawo za darmoszke...
Moze tak jakies fotki powklejacie?
danie dnia.
podobno do kin wchodzi czy juz jest jakis niezly film o:
i na koniec kiczyk po calosci:
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Co by nie powiedzieć fotki wychodzą naprawdę niezłe i biorąc pod uwage cenę na pewno warto go rozważyć co nie zmienia faktu, że jednak pewien niesmak moze byc. Zwlaszcza jak ktos go kupi nie wiedzac o problemie a dopiero pozniej go zaowazy i dodatkowo przeczyta, ze "ten typ tak ma" tylko sprzedawca go o tym nie poinformowal.
Jednak internet i forum to przydatna sprawa. Teraz każdy kto przeczyta wie na czym stoi i może sobie świadomie decydować. Wątpię, żeby w sklepie sprzedawca powiedział kupującemu, że matryca jest do wymiany chyba, że Panu nie przeszkadza. Ale jak widać zdjęcia można robić i bez wymiany matrycy i to całkiem niezłe. Tylko jak się okaże, że takie kółka wyjdą w zdjęciu na którym mi zależy? Szkoda, że ten x10 w sumie nie ma sensownego konkurenta (kompakt z jasnym zoomem) w podobnej cenie i z podobnej wielkości matrycą. Przynajmniej ja takiego nie znam.
GALERIA: I https://www.flickr.com/photos/169641089@N03/
Mój wątek na olympusclub.pl: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77998
Witam !
Zamiast wypisywac fanatyczne bzdety postaraj sie sensownie spostrzegac x10 z jego wadami i zaletami i nie
wciskaj ludziom o niesamowitosci tego aparatu ani nie tlumacz firmy Fuji... z jej partactwa i nie
wstawiaj hasel w stylu: "TEN APARAT JEST WART TEGO" jak wiadomo, ze sprzet jest obarczony wada konstrukcyjna
a naprawa trwa miesiac lub wiecej.
Przy okazji... Nie mieszaj do tego bandingu z Canona bo w swoim x10 nigdy nie uzyskasz tak dobrej jakosci obrazu jak z 5D
Podoba mi sie postawa Janka i lubie jego argumenty bo widac, ze on jest pasjonatem ale potrafi
spojrzec na temat normalnie bez naprezen i pretensji
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Pers w niektórych seriach produkcyjnych (w tym i mojej) nowego Canona s100 występuje wada obiektywu który może ulegać awarii w sprzyjających warunkach (ciepło i wilgotno). Producent też naprawia to nieodpłatnie
Nie chcesz ryzykować to dla spokoju psychicznego wybierz jakiś starszy i sprawdzony model innego producenta - będzie dobrze.
Wchodzę do tego wątku często bo podobają mi się zdjęcia robione tym Fuji a zwłaszcza ich kolorystyka. Ogólnie jest to udany aparat, fajnie wygląda ale sam go nie chcę bo jest wielkości niektórych bezlusterkowców a ja preferuję mniejsze kompakty.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
No, miszczu, cytuj. Pośmiejemy się razem.
Ja tu nic nie piszę o wadach i zaletach. Zrobiłem to jakieś pół roku temu i nie czuję potrzeby, żeby ciągle o nich myśleć, a tym bardziej o nich pisać. Dyskusja dotyczy serwisowania aparatu, a nie wyliczania litanii wad i zalet.
Dajesz, gdzie te niesamowitości i tłumaczenia? Cytaty proszę.
A niby czemu nie? Uważam, że jest wart. Nawet więcej: uważam, że jest wart nawet bez wymienionej matrycy.
To żeś się ocknął. Cała dyskusja właśnie tego dotyczy. Zauważyłeś gdzieś, żeby ktoś temu zaprzeczał?
Aż mi cycki opadły. Nie wiem, co odpowiedzieć. Nastawiłem się na rozmowę z kimś, kto rozumie, co czyta. Zaskoczyłeś mnie.
Nie wiem, czy Janeczek mógłby napisać to samo o Twoich "argumentach", a raczej o ich kompletnym braku. Mam co do tego poważne wątpliwości.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
epicure,
wstyd przyznac, jestem za (twoja mysla). wstyd dlatego, ze Darek, to jeszcze chyba sigmiarz i powinien rozumiec te rzeczy majac DP i znajac wady systemowe tychze, tam to dopiero jest jazda! Same puszki sa obarczone wadami produkcyjnymi poczawszy od SD9, a na SD1 skonczywszy, nawet co do DP1M mam swoja teorie dlaczegoz to nie wyszla (a powinna) przed DP2M.
Darku kochany, myslalem, ze dla Ciebie obrazek ponad wszystko, a jak jest zgryz, to idzie to przelknac, zacisnac zeby, koko dzambo i do przodu....
Teraz troche nudy, mozna nie czytac...
Otoz w mojej historii z fotografia jawi sie jako pierwszy S3pro, aparat, ktory dawal wlasnie TEN obrazek, gdzie doszukiwalem sie analogii do epoki blony swiatloczulej, aparat, ktory mial ogromne ograniczenia i byl upierdliwy na maxa ale dawal przepiekne tonalnie obrazki MALOWANE! nie rysowane swiatlem. S5 to juz nie bylo to, przekombinowali oprogramowanie.
Pozniej byla jeszcze kupa fajnych aparatow R1 od Sonego (za genialny obiektyw), pierwsze 5D od Kaniona (niesamowita plastyka), az po cala serie Sigm DP i SD9-15. I to wlasnie te Sigmy na dluzej zagoscily w moich progach, za kolorki, ostrosc i rozdzielczosc (tak wiem oszukane, mala rozdz rzeczywista itd, my teraz nie o tym). Teraz dochodzimy do sedna. Wady fabryczne. Sigma ma ich wiele, nie wiem czy wymieniac? i od czego zaczac? chyba nie ma sensu, moze tylko reasumujac powiem, ze takie orby X10, to nic nieznaczacy PIKUS do SIGM.
Darku , obrazek przede wszystkim czy sie myle? czy pstrykamy czym popadnie i potem krecimy pokretla w PP, rzezbiac w przyslowiowym G..., bo juz nie wiem o co chodzi w fotografii, serio.
Producenci robia nas w jajo juz na etapie ekonomicznych rachunkow, potem wychodza babole, ktore NIGDY NIE POWINNY MIEC MIEJSCA.
Powtorze jeszcze raz: lepiej fotograficznie dla tych co cenia sobie np bazowe iso, nigdy juz nie bedzie, smiala teza ale wszystko niestety idzie w zlym kierunku.
Ludzie zapominaja, ze do zrobienia fotografii potrzebne jest swiatlo i tu iso pierdyliard na jego brak nie pomoze.
Jak to sie ma do X10? ano to takie polaczenie dobrych cech bajera, no moze nie do konca w koncu to patent od fuji z TYM wygladem foveona. X10 to aparat, ktory daje niesamowita frajde juz w trakcie samego z nim obcowania, poczawszy od feelingu, a na obrazku konczac.
Owa wada matrycy, to na prawde niewiele w stosunku do tego co te male pierdzidelko oferuje, owszem nie powinna miec miejsca i sie tazke z tym nie godze, jednak fun factor z uzywania i zdjec z tego aparatu skutecznie pozwoli mi o tym zapominac, a wrecz powoduje usmiech na twarzy.
W momencie kiedy bede robil fotki zlecone, podle wymagan technicznych, zaczne sie zastanawiac nad jego wysylka do serwisu, acz bardzo ciezko bedzie mi sie z nim rozstac, ma u mnie oltarzyk.
pozdrowionka Panowie, zarzuccie jakies fotki milej sie rozmawia o kadrach niz o technikaliach.
PS
Dzisiejszy pstryk, troche pojechalem jak nie ja ale chcialem zobaczyc ile da sie pokrecic zwyklego jpga z puchy, hardkorowo, sorki:
Ostatnio edytowane przez Janeczek ; 1.08.12 o 21:58
ALe jaja paczcie ile tutaj kul smierci, to co ma powiedziec sigma na swoje dyski?
SD1
http://farm8.staticflickr.com/7268/7...946aa06c_o.jpg
pozdrowionka