Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 110

Wątek: E-410

Sylwek
    Gość
    Witam

Znalazłem jeszcze takie porównanie e410 z d40. Widać na tych zdjęciach jak je porównacie, że jednak Nikon dużo lepiej robi zdjęcia. Proszę zwrócie uwage na powiększeniu na krawędzie dach oraz na szyby w oknach. Jak dla mnie to Nikon w tym teście prowadzi, nie oszukumy się! Szkoda, że nie było zdjecia z D40X tu jest 10 mpx a w d40 6mpx. Lubie tego E400/e410 ale jak widzę taką różnice to jakoś przechodzi mi cheć na niego!

podaje linka do strony
    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

w jednym oknie wybierzcie E410 w drugim d40 a potem wybierzcie zdjęcie z domem i powiększcie je/ czekam na wasza reakcje.

Sylwek

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Sylwek kup tego nikona proooosze
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    cra3y:

w ciągu ostatniego roku połamałem 2 noże. oba pękły przy naprężeniu wzdłuż ostrza, tuż przy trzonku a nie były tanie... z kolei kiedyś całe studia był ze mną jeden nóż, który żyje do dziś... dlatego lubię OLKA - bo szumi, ale działa.

Sylwek:

taa, kup chłopie najkona albo jakąś mydelniczkę kamunia... kupisz gruchę, wygotujesz i będzie zayebyście... sonolty też tanie i popularne... nieważne że scierwiaste (moim zdaniem)...

Tobie chyba ktoś musi na czole henną napisać model aparatu, który powinieneś zakupić, bo lato już mija i zima zastanie Cię z wyborem...

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Sylwek
    Witam

Znalazłem jeszcze takie porównanie e410 z d40. Widać na tych zdjęciach jak je porównacie, że jednak Nikon dużo lepiej robi zdjęcia. Proszę zwrócie uwage na powiększeniu na krawędzie dach oraz na szyby w oknach. Jak dla mnie to Nikon w tym teście prowadzi, nie oszukumy się! Szkoda, że nie było zdjecia z D40X tu jest 10 mpx a w d40 6mpx. Lubie tego E400/e410 ale jak widzę taką różnice to jakoś przechodzi mi cheć na niego!

podaje linka do strony

w jednym oknie wybierzcie E410 w drugim d40 a potem wybierzcie zdjęcie z domem i powiększcie je/ czekam na wasza reakcje.

Sylwek
    Skoro tak Ci się podobają fotki z D40 to daj sobie na luz z Olympusem. Prosisz by ludzie otwierali okienka z kolejnymi fotkami, porównywali je i co? Napisali Ci, że D40 jest lepszy? Jeśli to oszczędzi kolejnych postów w stylu "ale Nikon jednak lepszy" to napiszę bardzo wyraźnie... Sylwek kup bezwzględnie Nikona D40. Olympusem nie zrobisz tak kapitalnych zdjęć jak tym Nikonem. Jest rewelacyjny i nie ma co dalej się do niego przekonywać. Ja wiem, że dla wielu to spora kasa, ale to już udręka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Cytat Zamieszczone przez Sylwek
    Witam

podaje linka do strony

Sylwek
    Skoro tak Ci się podobają fotki z D40 to daj sobie na luz z Olympusem. Prosisz by ludzie otwierali okienka z kolejnymi fotkami, porównywali je i co? Napisali Ci, że D40 jest lepszy? Jeśli to oszczędzi kolejnych postów w stylu "ale Nikon jednak lepszy" to napiszę bardzo wyraźnie... Sylwek kup bezwzględnie Nikona D40. Olympusem nie zrobisz tak kapitalnych zdjęć jak tym Nikonem. Jest rewelacyjny i nie ma co dalej się do niego przekonywać. Ja wiem, że dla wielu to spora kasa, ale to już udręka
    Udręka będzie jak już kupi dslra i nastąpi ZZN

| OlyJedi Awatar Oleczek
    Mieszka w
    Gdansk/Lodz/Kilkenny
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    The z00m Ma racje, bierz nikona ,jesli przekonuje Cie ten test
    Aparat jest tylko narzędziem w ręku artysty...

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Sylwek
    Gdybym ja miał się tyle czasu, co Ty zastanawiać nad zakupem aparatu, to by mi chyba kiszki poskręcało
    Kup jeden, pobaw się trochę, nie spodoba się to sprzedasz i kupisz drugi. Wiele nie stracisz. Aparat obojętnie jakiej firmy nie zrobi za Ciebie dobrego zdjęcia. Olki są lepiej wykonane/wyposażone od konkurencji, a jakość zdjęć jest podobna.
    Ale, dobrze się zastanów......
    Na tej stronie masz porównanie fotek Olka/Nikona i widać że fotki z Olka są lepsze, ale przy NF off (patrz fotki na dole strony).
    pzdr
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ludzie - spokojnie. Każde forum ma takiego Sylwka.
    Sylwestrze - jeżeli mogę coś napisać. Kup cokolwiek. Focąc samemu nie masz najmniejszych szans na to, że zauważysz różnicę w jakości zdjęć. Dam sobie za to wywoskować miejsca intymne. Jeżeli jesteś niezdecydowany, zrób prosty test. Idź do sklepu, w którym można pomacać jak najwięcej korpusów (MM czy jakiś duży sklep foto). I samemu, organoleptycznie dokonaj wyboru. Kup po prostu to, co Ci najlepiej leży w ręku. Z czym będziesz czuł się dobrze i poczujesz, że to jest to. Taka miłość od pierwszego spojrzenia. Nie ma bowiem niczego gorszego, od męczenia się z puszką, która Ci nie pasuje. A odnośnie zaawansowanych funkcji... Uwierz mi - nie wykorzystasz ich.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

dinx6
    Gość
    Sylwek, przejrzałem zdjęcia które publikujesz na tym forum i z całą stanowczością stwierdzam, że nie jest Ci potrzebny konkretny model aparatu. Potrzebne jest Ci za to doświadczenie, dlatego kup już, bo życie ucieka. Szkoda czasu, lustrzanka idealna nie istnieje, w tej swojej też z czasem dostrzeżesz wady, choćbyś nad jej zakupem, parametrami, jakością zdjęć myślał kolejnych 10 lat. nikt nie chce wydać źle kasy, ale w fotografii chodzi o pstrykanie, nie gadanie. kup Nikona d40 i ciesz się robieniem zdjęć.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    d40 na pewno bym nie kupował,
    Tobie spasowałaby myślę 510.
    Michu dobrze pisze, najważniejsze żeby dobrze leżał w dłoni, zdjęcia finalne tak naprawdę są podobnej jakości
    pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów