Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 110

Wątek: E-410

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rap1d
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus

Przestań - proponuję Ci ponosić coś ciężkiego. O ile E-1 + grip + 50-200 jest jeszcze akceptowalny to już z 35-100 podziękowałbym za przyjemność noszenia.
    Wierz mi, ze codziennie targam cos ciezkiego - czy to na plecach, czy w normalnej torbie i czasem sie zdarza isc nawet wieksze odleglosci. Bez przesady ale jestesmy mezczyznami - nie dramatyzujmy, ze 700-800g jest takie bardzo wymagajace do dzwigania - no ale racja po co sie przemeczac skoro mozna drzwigac dwa razy mniej. Tak jak mowie nie neguje tego bo np. na dluzszy wypad w gory przy wielkim plecaku te pareset gramow ma znaczenie. Wydaje mi sie po prostu, ze wiele osob strasznie hiperbolizuje cala sytuacje, a mi osobiscie nie odpowiada cos co nie lezy mi w lapskach bo jest po prostu za male. Spada przez to rowniez przyjemnosc z uzytkowania.

BTW: nie generalizuj. Bo rownie dobrze mozna nosic, ze soba obiektyw, ktory wazy >10kg, a mi raczej chodzi o normalne warunki, ktorych wiekszosc z nas doswiadcza.
    Gabaryty E-1 z gripem uważam za idealne. Próba pomniejszenia tychże byłaby kretynizmem.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    The E-410 has been reviewed by "Réponse Photo". A french magazine that produces fair and pragmatic reviews.

They really appreciate the body , the standard lens and they conclude that the 2 lens kit is a true bargain.
    Pro :
    Compact & lightweight body
    Good picture quality up to 800 iso
    Anti dust system
    Good handling
    Very good exposure system
    Raw + jpeg shq
    Live View sometimes useful
    Double card slot xD/CF
    Fast autofocus

Cons :
    3 dots autofocus only
    vf seems smaller than d40x one
    No IS
    Strap attachements badly located on body
    4/3 format can bother (!)
    Live view freezes image during 8s ?
    ISO value not displayed in VF
    I co?

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    co jak co ale ja sobie kupie 410. Wymiary cudo, jak stare OM.
    było sobie życie

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    C+ i znow uogolniasz. To, ze tak napisali reklamujac swoj produkt wcale nie znaczy, ze w rzeczywistosci tyczy sie to wszystkich osob - moje dlonie sa calkiem duze, a palce mam niczym pianista

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rap1d
    C+ i znow uogolniasz. To, ze tak napisali reklamujac swoj produkt wcale nie znaczy, ze w rzeczywistosci tyczy sie to wszystkich osob - moje dlonie sa calkiem duze, a palce mam niczym pianista
    To opinia testera "Réponse Photo" nie produkuje E410

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    To opinia testera "Réponse Photo" nie produkuje E410
    Nie doczytalem, oczywiscie masz racje Ale ja jestem upierdliwy i nadal bede twierdzil, ze gabaryty jakie prezentuje E-410tka sa dla mnie niewystarczajace - a w szczegolnosci glebokosc 53mm :/ Bo reszta po obmacaniu (400setki) w porzadku.

Awatar shakal
    Mieszka w
    Gotenhafen
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    co jak co ale ja sobie kupie 410. Wymiary cudo, jak stare OM.
    ..o to to...jestem tego samego zdania.Idealny wymiar.

Rap1d - dlaczego twierdzisz, że znikają pięćetkopodobne? Z 510 coś nie tak?Znika zanim się pojawiła?Czy czegoś nie wiem?...ukrywacie coś przede mną?

pozdr,

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez shakal
    Rap1d - dlaczego twierdzisz, że znikają pięćetkopodobne? Z 510 coś nie tak?Znika zanim się pojawiła?Czy czegoś nie wiem?...ukrywacie coś przede mną?
    Nie ma to jak zgryzliwy komentarz, co? Pewnie sprawilo Ci to wielka satysfakcje. Gratuluje intrygi! Napisalem, ze znika 500setka (a nie 500setkopodobne) i krewniacy majac na mysli wycofywanie (co zaznaczylem jasno w poscie) z rynku modeli - e500, e300 i e330.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    spokój.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To ja wam powiem tak. Z E-410, E-510, E-330 największy jest E-330. Dlatego do większego szkła to tylko grip(jak będzie...) + E-510

"A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów