Tak to jest, jak się tylko obrazki ogląda![]()
W opisie jest że, to E400 + 14-42
Tak to jest, jak się tylko obrazki ogląda![]()
W opisie jest że, to E400 + 14-42
W Media Markt od jutra jest w sprzedaży E-410 + 14-42 .
Ta0k czytałem reklame
Pomyłka w druku zdjęcia. przeczytaj opis jest od E-400spokojnie poczekaj jeszcze miesiąc
![]()
Nie kupuj e400 czekaj na e410 to tylko miesiąc a aparat wypas bez porównania z e400 (szumy i live view) tylko pewnie cena nie będzie 2099 tylko 3000 albo 3200 z jednym kitem. Nikon d40 kosztuje 1999zł ale D40X już 3200 a też ma kita.
Myślę, że będzie taniejZamieszczone przez Sylwek
E410 nie będzie limitowany w produkcji z powodu braku matryc i cena będzie niska
![]()
Jedyne co mi nie bardzo odpowiada w polityce Olympusa to kreowanie super-hiper-extra-lekkich dslrow. Nie neguje tego - wrecz na odwrot mysle, ze to bardzo dobry pomysl bo nie kazdy chce targac zawsze zbedne kilogramy ale... Nie rozumiem dlaczego wszystkie aparaty musza byc ultra-lekkie? Toz to wola o pomste do nieba. Osobiscie lubie miec swiadomosc, ze trzymam cos w rece - jestem wtedy pewniejszy. Jak znika, wycofywane E-500 i pokrewne to nie bedzie za ciekawie. IMO polityka firmy powinna byc nieco bardziej oparta na kompromisach - w ofercie powinny znajdowac sie zarowno ultra-lekkie dslry jak i rowniez masywne maszyny.
Przestań - proponuję Ci ponosić coś ciężkiego. O ile E-1 + grip + 50-200 jest jeszcze akceptowalny to już z 35-100 podziękowałbym za przyjemność noszenia.Zamieszczone przez rap1d
![]()
Wierz mi, ze codziennie targam cos ciezkiego - czy to na plecach, czy w normalnej torbie i czasem sie zdarza isc nawet wieksze odleglosci. Bez przesady ale jestesmy mezczyznami - nie dramatyzujmy, ze 700-800g jest takie bardzo wymagajace do dzwigania - no ale racja po co sie przemeczac skoro mozna drzwigac dwa razy mniej. Tak jak mowie nie neguje tego bo np. na dluzszy wypad w gory przy wielkim plecaku te pareset gramow ma znaczenie. Wydaje mi sie po prostu, ze wiele osob strasznie hiperbolizuje cala sytuacje, a mi osobiscie nie odpowiada cos co nie lezy mi w lapskach bo jest po prostu za male. Spada przez to rowniez przyjemnosc z uzytkowania.Zamieszczone przez celebrity plus
BTW: nie generalizuj. Bo rownie dobrze mozna nosic, ze soba obiektyw, ktory wazy >10kg, a mi raczej chodzi o normalne warunki, ktorych wiekszosc z nas doswiadcza.
W normalnych warunkach targam jakieś 6kg na spacerzeZamieszczone przez rap1d
które do tego jest mało poręczne
![]()
No i wlasnie: punkt widzenia, zalezy od punktu siedzenia. Rzeklbym duzo sprzetu. Zalezy jeszcze jak to targasz - wiadomo, ze z wygodnym plecakiem bedzie o wiele latwiej.Zamieszczone przez celebrity plus